Framtidens transport

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kongsberglista og Miljøpartiet De Grønne hadde en kronikk i Lp fredag 1. april hvor de tar for seg fremtidens busser. Det som blir fokusert her er fordelene med elektriske og autonome busser. Formannskapet hadde i møtet den 16. mars en sak om nettopp autonome busser. Forslag til vedtak var: «Kongsberg kommune tar rollen som prosjekteier med prosjektledelse for et forprosjekt for selvkjørende (autonome) minibusser i Kongsberg». Forslaget ble enstemmig vedtatt.
 

En av begrunnelsene for å vedta denne forespørselen var å sette Kongsberg på kartet også innenfor denne nye typen teknologi. Kongsberg er en høyteknologisk by og har alle forutsetninger til også å kunne lykkes på dette planet. Det er her snakk om mindre, selvkjørende elektriske busser.

I kronikken til Kongsberglista og Miljøpartiet De Grønne etterspør de elektriske busser. Arbeiderpartiet er helt enige i at vi trenger elektriske busser på Kongsberg og ønsker disse velkommen til byen vår.

Et av punktene i kronikken for satsing på elektriske busser er at de er et stort steg på veien mot mer autonome busser, da de aller fleste av disse i dag har elektrisk fremdriftssystem. De utfordrer Kongsberg kommune og Buskerud fylkeskommune, sammen med transportleverandører og innovative produsenter til å sette Kongsberg på kartet når det gjelder framtidas persontrafikk. Vedtaket fra formannskapet fra 16. mars inneholder akkurat disse momentene, så det som etterspørres i denne kronikken / interpellasjonen er allerede vedtatt.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken