Ja, hva skjedde egentlig med elgkalven?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Den påståtte dyretragedien er ei heller dokumentert i politiets twitterlogg eller i Hjorteviltregisteret, skriver KOLs pinseløpsleder Terje U. Eiken i dette leserbrevet

DEL

LeserbrevOnsdag 05.07.17 beskriver Gunnar Tveita og Olav Fjeldheim i et leserinnlegg en tenkt dyretragedie på Basserudåsen, og de spør hva som skjedde med elgkalven. Beskrivelsen er sannsynligvis basert på et leserinnlegg i Lp 15.06.17 angående en elgku med kalv ved viltgjerdet på vei mot Hokksund.


På forespørsel fra Kongsberg o-lag (KOL) svarer Kongsberg kommune ved skogbrukssjefen at ingen elg ble påkjørt på Basserudåsen 2. pinsedag. Den påståtte dyretragedien er ei heller dokumentert i politiets twitterlogg eller i Hjorteviltregisteret.


Vi kan derfor gå ut ifra at både elgkalven og -kua fortsatt løper lykkelige rundt i skogen.

Vi kan derfor gå ut ifra at både elgkalven og -kua fortsatt løper lykkelige rundt i skogen.


I denne sammenheng er det også verdt å bemerke at Hjortviltregisteret, for de siste 7 årene i Kongsberg, viser lavest ulykkesfrekvens i mai og juni, dvs de månedene hvor pinseløpet arrangeres.


Overfor Brannfeltet grunneierlag vil KOL gjerne henvise til oppsummeringen fra dialogmøtet, som ble avholdt i Kongsberg Rådhus 07.04.17, hvor grunneierlagets representanter ikke hadde innvendinger mot årets løp da alle terrengbegrensninger og innspill for å skåne viltet var hensyntatte av KOL, men understreket generell motstand mot store løp i pinsen.


Når det gjelder andre argumenter ifm pinseløpet som har fremkommet i innlegg i Lp, har KOL tidligere besvart disse, både i avisen og i møter med berørte parter. KOL forholder seg til gjeldene retningslinjer og avtaler som Norges Orienteringsforbund har inngått med myndigheter og interesseorganisasjoner, deriblant Naturvernforbundet.

KOL SVARER: Pinseløpsleder Terje U. Eiken svarer på kritikken fra blanrt annet grunneierlaget.

KOL SVARER: Pinseløpsleder Terje U. Eiken svarer på kritikken fra blanrt annet grunneierlaget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags