Hjelp gutta å hente hjem "bøtta"!

MINERSJUBEL: Ikke noe å si på stemningen blant Miners-tilhengere i Leikvollhallen i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

MINERSJUBEL: Ikke noe å si på stemningen blant Miners-tilhengere i Leikvollhallen i den første kampen som ble spilt onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

La Asker-spillerne kjenne på at de er i løvens hule, skriver ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er invitert til fest i Kongsberghallen lørdag ettermiddag. Kongsberg Miners kan igjen skrive seg inn i historiebøkene og innkassere kongepokalen. Det er 17 år siden forrige gang basketgutta fra Kongsberg vant den gjeve sølvglinsende "bøtta", som jo kongepokalen kalles på folkemunne.


Finaleballet begynte onsdag kveld, og Kongsberg Miners viste taktisk klokskap i den første kampen som ble spilt i Leikvollhallen i Asker. De vant overbevisende 93–70 over Asker Aliens og tok første stikk i kampen om NM-tittelen denne kvelden. En ny seier på hjemmebane betyr også at de er norgesmestere, siden finalen spilles best av tre kamper.


I idrett er det selvsagt alltid farlig å innkassere en seier på forhånd. Da går det som regel ad undas. Det blir antakelig en helt annen match lørdag ettermiddag med tanke på at motstander Asker Aliens nå har kniven på strupen. Fordelen er jo at våre menn kan spille med lave skuldre og nyte at de spiller foran et entusiastisk hjemmepublikum. Et eventuelt tap har ikke større konsekvenser enn at de har en ny sjanse til å vinne i den tredje og siste kampen.


Det er et imponerende stykke arbeid som er lagt ned for at Kongsberg igjen skal ha et lag som spiser kirsebær med de store. Det gikk gjetord i svært mange år etter den første storhetstiden for basket i byen. Det var på den tiden da TV2 skulle gjøre basket, som jo er en av de store amerikanske idrettene, til en folkeidrett i norske tv-stuer. Det ble ikke helt slik, men byens basketlag som den gang het Penquins skapte stort engasjement. Folk fylte tribunene i Kongsberghallen.


Basketen har lav oppslutning nasjonalt, mens Miners har klart å bevare publikumsstøtten. De vet å trekke publikum takket være fantastisk gode arrangementer. Det er ikke uten grunn at de er blitt kåret til Norges beste kamparrangør i basketligaen tredje år på rad, og mange andre klubber uavhengig av idrettsgren har mye å lære av dem.


Nå er det opp til oss potensielle publikummere til å gå mann av huse igjen. Miners har rigget seg for fest med ekstra tribuner, og det er plass til 1.500 tilskuere rundt banen. La det koke så heftig på tribunen at fuktigheten renner i strie strømmer nedover veggene. Ja, så heftig at brannvesenet må rykke ut fra Kongsgårdmoen med brannpumper og blålys for å tømme hallen for vann! La Asker-spillerne kjenne på at de er i løvens hule. For nå har gutta mulighet for å hente hjem "bøtta". Det fortjener klubbens mange støttespillere!

LES OGSÅ: Miners kan avgjøre alt lørdag

LES OGSÅ:

Se høydepunktene fra første finalekamp mellom Asker Aliens og Kongsberg Miners. Kommentatorer: Kongsberg Miners' Rotegård og Laagendalspostens Torgrim Gotland Bakke. Video og redigering: Kongsberg Miners

LES OGSÅ: Ville ikke ha Miners-tromma på NM-arenaen, men ga seg etter Facebook-storm

Jørn Steinmoen

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken