Nye skilt - behold teknologibyen

Av
DEL

LeserbrevNår nå flertallet i kommunestyret med Kongsberglista i spissen har besluttet å bruke 1,5 mill. på nye "velkommen"-skilt, så mener jeg at vi må beholde velkommen til teknologibyen Kongsberg på dem.

Det er en teknologi-by vi er, men det er ingen selvfølge at det skal forbli sånn. Jeg er klar over at Kongsberg er mye mer enn teknologi. Men vi kan like det eller ikke ,det er teknologibedriftene som er motoren vi er avhengige av for å skape alt det andre flotte som Kongsberg har å by på.

Det er i hovedsak teknologibedriftene som gjør at det flytter folk fra hele landet hit. Det er en eneste grunn til at disse bedriftene forblir på Kongsberg og det er de flinke folkene som jobber der. Vi trenger påfyll av flinke folk hele tiden, og det er ingen selvfølge at de skal komme hit. Derfor mener jeg at vi skal selge oss inn som og være stolte av at vi er teknologibyen.

Det skal være naturlig for alle i Norge som vil jobbe med teknologi å tenke Kongsberg. Den lille gutten eller jenta i baksetet på bilen som er på vei til hytta i Numedal eller Telemark eller andre veifarende skal bli minnet på at Kongsberg er teknologibyen. Kanskje blir de en av de flinke folka som skal jobbe her en dag. Jeg har ingen tro på at om vi kaller oss ski-byen eller sølvbyen så vil flere stoppe her. Jeg jobber selv i GKN Aerospace som nå er Buskeruds største verkstedbedrift. Jeg har laget flymotordeler siden jeg var læregutt i 1979 og tilhører en utdøende rase i dagens Norge - nemlig maskinarbeidere. Vi eksisterer kun for at flydeler er drita dyre og vanskelig å lage og vi har lang kompetanse på å gjøre det.  Vi er til og med kåret til Norges smarteste bedrift og det er jo ikke verst.

Vi har fått tilbake to typer deler som skulle lages i Kina for å spare penger, men de klarte det ikke. Jeg har ingen illusjoner om at de ikke vil få det til i fremtiden, og jeg koster vel det samme som ti kinesere så derfor trenger vi ny teknologi og stadig påfyll av flinke folk for å overleve.

Jeg leste i Lp at Geir Håøy i KOG er kåret til årets teknologileder av Teknisk Ukeblad med begrunnelse. Brakt selskapet fremover i en digital og autonom tidsalder. Gratulerer Håøy - knallbra! Og gratulerer til alle de flinke folka dine og gratulerer til Teknologibyen Kongsberg. Jeg er sikker på at din bedrift, min bedrift og Fmc Technologies, en offshorebedrift av alle ting midt inne i svarte skauen i Kongsberg, trenger konstant påfyll av flinke folk. Derfor bør vi med stolthet kalle oss teknologibyen også på velkommen-skiltene våre, mener jeg!

Halfdan Glørud fra Kongsberglista derimot skriver i et leserinnlegg i Lp at det passer ikke å skrive teknologibyen på skiltene. I samme innlegg skriver han at Kongsberg er et av Europas viktigste industrielle senter. Hvis lille Kongsberg er det, så burde det vel passe å nevne det på velkommen-skiltene våre, tenker nå jeg. Jeg avslutter med noe Ole Henrik Werring, en innflytter som har bodd her i 1,5 år skrev i et leserinnlegg: Man kan alltid diskutere utforming og typografi - slikt vil alltid være subjektivt - men behold for all del begrepet teknologibyen. Det er unikt, og beskriver godt og presist hva byen vår er. Vel talt Ole Henrik. Det skal jaggu bli spennende å se hva vi ender opp med;-)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags