Kongsberg vil ha vekst!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKongsberg Arbeiderparti ønsker vekst i Kongsberg. Vekst kan være så mangt, blant annet vekst i antall innbyggere. Kongsberg har vekst i antall innbyggere, men veksten er den laveste på over ti år og for første gang på lenge under landsgjennomsnittet. Antall arbeidsplasser har dessverre også gått ned, spesielt de siste fire årene. Begge delene er urovekkende og må jobbes med.

Kongsberg Arbeiderparti ønsker at Kongsberg kommune, sammen med nærings- og reiselivet, skal være fremoverlente med tanke på videre utvikling av Kongsberg-samfunnet. Vedtaket om «Vekst i Kongsberg» er starten på en slik prosess. Kommunen og næringslivet har allerede et godt samarbeid, et godt eksempel på det er Kongsberg som test-sted for Autonome busser. Men potensialet til Kongsberg er så mye mer enn dette, men det kreves målrettet innsats og hardt arbeid for å få omsatt potensialet til resultater. Områder det skal fokuseres på i «Vekst i Kongsberg» er:

- attraktiviteten for etablering av nye virksomheter, privat som statlig.

- etablering av små og mellomstore bedrifter gjennom innovasjon.

- attraktiviteten til Kongsberg som boområde for Oslo-regionen.

- interessen for Kongsberg som reiselivs- og konferansedestinasjon.

Kongsberg er en internasjonal småby med teknologi i verdenstoppen. Kongsberg er også en innovativ kommune med et etablert miljø som jobber med å få nye ideer omsatt til arbeidsplasser. I tillegg så har vi Jazzfestival, Glogerfestspill, høyt nivå innenfor flere idrettsgrener og er både kåret til Årets Kulturskolekommune, Årets Varmepumpekommune og Årets barne- og ungdomskommune. Kongsberg har mange aktører som kan dra nytte av hverandre og som også har mye potensial hver for seg og sammen. Noen må imidlertid koordinere dette og det er tanken bak «Vekst i Kongsberg» hvor vår nye Omdømme og strategi leder kommer inn. Da håper vi på mange gode søknader på stillingen når den blir lyst ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags