Næringsstrategi, ønsket vekst og det å være foroverlent.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg sitter og leser budsjettforslaget til rådmannen for 2019 og kommende planperiode. Det som slår meg når jeg leser dette budsjetter er hvor avhengig Kongsberg er av at det går godt innenfor Næringsparken. Hele Kongsberg-samfunnet er avhengig av at det vokser og gror innenfor våre industrilokomotiver. Vi har vært igjennom noen tøffe år men det ser nå ut som om det har snudd. Rådmannen ser for seg en vekst i Kongsberg som ligger 2,9 % over landsgjennomsnitt.

Samme dag som rådmannen la fram sitt budsjettforslag hadde vi revidert næringsstrategi oppe til behandling i formannskapet. Forslaget var å legge denne strategien ut på høring. Flertallspartiene, med ordfører og varaordfører i spissen, mente at denne strategien var så ufullstendig og for mye industrifokusert at de valgte å sende forslag til ny næringsstrategi tilbake for bearbeiding. Dette er en plan som er blitt bearbeidet i over to år med veldig brei involvering.

Som det står i budsjettet så virker det som om trenden har snudd for industrien og nå er oppadgående. Det har ikke kommet av seg selv og både vi politikere og næringslivet må samarbeide for å få til en mer dynamisk og proaktiv næringsstrategi. Denne proaktiviteten startet med at flertallspartiene sendte saken tilbake. Altså det motsatte av å være framoverlent og proaktiv. Jeg ser også at ordfører hastagga med #stoltordfører på to av artiklene om oppturen til TechnipFMC. Det er flott, men ord og handling står ikke til troende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags