Forskjellsbehandling?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHacienda Film og Differ Media i samarbeide med Forum for Utvikling og Miljø er produsentene bak en webserie som tar for seg noen av verdens største utfordringer, krig, skatteparadiser og plast i havet. Serien, med tittel Mission Impact, hadde førpremiere i Kongsberg i forrige uke. Den egentlige lanseringen foregår i dag, 2.april, i Oslo. Målet er å skape engasjement for FN`s bærekraftsmål, som verden har forplikta seg til å oppfylle. Innen 2030 skal man utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stanse klimaendringene. Verden setter seg ambisiøse mål. Følges de opp? I motsetning til våre naboland Danmark og Sverige har ikke Norge planer for å oppfylle bærekraftsmålene.  Vi trenger nok at ungdommen tar tak her også! I serien følger vi tre norske ungdommer som tar opp kampen for en bærekraftig framtid, med hvert sitt oppdrag, midt i ei tid der hundretusener av unge streiker for klima verden over og utfordrer politikere til å gi dem en trygg framtid. Kan tre ungdommer gjøre en forskjell?

Kongsberg Fredslag var arrangør av førpremieren på denne høyaktuelle serien. Den ene av deltagerne, Victoria Skau, tok turen til Kongsberg denne kvelden. De to andre er 14.årige Penelope Lea, tidenes yngste vinner av frivillighetsprisen, og Kim Mateo. Følg serien på Fb, Youtube og Instagram.

Med dette innlegget ønska jeg å få ut informasjon om Mission Impact- serien, noe Lp ikke prioriterte å hjelpe oss med. Jeg ønska også å fortelle avisas lesere at Lp ikke ville det. En av oss fra Kongsberg Fredslag har vært innom med skriftlig info, klar til trykking, og bedt om forhåndsomtale i avisa. Norges Fredslag har også tatt kontakt om det samme, pr telefon og mail. I tillegg til omtale på forhånd, som det ser ut til at andre lag og foreninger lett får, inviterte vi en journalist til å komme. Begge deler har vi også gjort til tidligere arrangementer. Uten at vi har sett eller hørt noe. Ikke et pip. Ingenting på trykk. Aldri.

Da Jørn Steinmoen i fjor ba lag og foreninger om å ta kontakt så han kunne komme på besøk, ja, da gjorde vi det. Men han kom ikke. Du er fortsatt velkommen.

For vi trodde at en av lokalavisas viktigste oppgaver var å orientere folk om hva som skjer i byen? Men det Kongsberg Fredslag driver med er kanskje ikke viktig nok? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags