Å endre busstilbudet er heldigvis noe vi lokalpolitikere kan få til!

Per Håvard Kleven og Adrien Lenerand

Per Håvard Kleven og Adrien Lenerand Foto:

Av
DEL

LeserbrevHver dag tar vi en masse valg. Skal jeg kaste colaflasken i søpla eller skal jeg gå til butikken for å pante den? Skal jeg gå til skolen eller sykle? Skal jeg ta bussen eller skal jeg ta bilen til jobb? Valgene vi tar er ofte avhengig av hvor enkelt det er for oss å gjøre noe. Hvis politikerne har lyst til å påvirke oss til å ta miljøvennlige valg, må de også gjøre valget lettere.

For folk som bor i Oslo er valget om å ta kollektivt ganske enkelt. Det er så mye kø at det ikke er vits i å kjøre bil uansett. Det er vanskelig å få parkeringsplasser. Det er så mange busser som går at det er det raskeste.

For oss som bor i Kongsberg er det vanskeligere. Bussen går ikke alltid når vi trenger den, der vi trenger at den skal være. Dermed er det mer praktisk å ta bil. Prisen for den tjenesten man får er for dyr, så det er lettere å få noen til å kjøre deg dit man skal isteden. Det er stress å ta kollektiv, for hvis du ikke har planlagt når du skal hjem kan du risikere å stå lenge ute i regnet.

Hvis vi vil gjøre en miljøinnsats er det ikke nok med det busstilbudet vi har i Kongsberg i dag: vi må ha flere og nye avganger i hele kommunen. Vi må satse mer på buss, bussen må bli billigere og den må gå oftere. Sånn får vi folk til å ville velge kollektivtransport!

Altfor mange tenker at det er noe uoppnåelig å endre busstilbudet, at det ikke handler om politikk, det bare er sånn. Slik er det heldigvis ikke. I år er det kommune- og fylkestingsvalg, og det opp til oss å velge partiene som satser på det vi vil ha. I Kongsberg Høyre vil vi ha flere og nye avganger med kollektivtrafikk, og vi kommer til å jobbe tett sammen med det fremtidige Viken for å få det til!

Slik gjør vi kollektivtilbudet bedre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags