Brunsnegler, politikk og dugnadsarbeid

En uønsket gjest krabbet inn i hagen.

En uønsket gjest krabbet inn i hagen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevFør sommerferien mottok alle politiske partier i Kongsberg et brev som ba om svar på hvordan partiene ville adressere det stadig økende problemet med brunsnegler og andre fremmede og uønskede (svartelistede) sneglearter som invaderer hagene i kommunen vår.

Jeg håper alle partier gav ordentlige svar på brevet. Dette er faktisk et reelt problem for mange av innbyggerene i kommunen vår!

Men, brunsnegler i seg selv er ikke mitt poeng i dag. Jeg bruker det nevnte brevet og initiativet dette bringer med seg som et eksempel på hvor viktig frivilligheten og interesseorganisasjoner er i samfunnsmaskineriet.

Dette er et utmerket eksempel på hvordan kommunen bør kunne spille på lag med frivilligheten! Jeg, og de fleste av mine naboer, var med på utsetting av nemaslug tidligere i sommer, en aksjon initiert av Kongsberg Hagelag. Et utrolig bra initiativ! Været var ikke optimalt, men antall observerte brunsnegler gikk allikevel betydelig ned de neste ukene. Men, siden enkelte arealer i nabolaget, slik som friområder og grøftearealer, ikke ble dekket, ble det allikevel nok gjenværende snegler til at bestanden kunne formere og reetablere seg ganske raskt.

Aksjonen ville vært enda mer vellykket hvis også kommunen hadde vært med som en dugnadsaktør på friarealer og i grøftekanter. Vi må spille på lag!

Det er viktig at frivillighetens engasjement blir tatt godt i mot. Som politikere må vi sørge for at kommunen åpner for og aktivt bidrar til bruk av den kompetanse og ressurstilgang som de frivillige organisasjoner har! Dette gjelder idrettslag så vel som andre organisasjoner som har gode samfunnsformål som utgangspunkt for sitt engasjement!

Et forbilde i så måte er våre naboer i Flesberg kommune som har lykkes i å integrere frivillige organisasjoner i flere samfunnsprosjekter de senere årene, nå senest ved klargjøring av den nye skolen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags