Det beste for kommunen

Av
DEL

LeserbrevLeder av Kongsberg Høyre, Helge Evju tror situasjonen i Kongsberg-politikken vil normalisere seg. Han gjentar i Lp det han har sagt før, at "kommunen er best tjent med at det er de ordinære partiene som håndterer politikken". Dette gjør han i en omtale i Lp 12.09 hvor det ennå ikke er avklart om Kongsberglista vi stille liste ved kommunevalget i 2019, ei heller om varaordfører og nåværende leder Kjell Gunnar Hoff stiller til gjenvalg.

Kongsberglista ble det desidert største politiske partiet ved siste valg; selvfølgelig ønsker Høyres Helge Evju å bli kvitt sin argeste konkurrent, og gjør det ved å omtale Høyre som et ordinært parti.

Da kan vi minne Evju om at det var det ordinære partiet Høyre, som forut for valget 2011, og i oppladninga med stand i storgata, var mot KKP.  Vi kan minne Evju om at det var det ordinære partiet Høyre, som inngikk avtale med ordfører Vidar Lande, og plutselig var Høyre tilhenger av KKP og Høyre fikk varaordfører med historisk høy lønn; aldri har Kongsberg hatt en varaordfører med høyere lønn enn den politisk uskolerte Arvid Lyngås. Lp melder i februar 2012 om problemer innad i Høyre som følge av dette, og dette ble spiren til opprettelsen av Kongsberglista.

Beklageligvis var ikke Kongsberglista etablert den gang KKP ble påtenkt, og vedtatt, og derved ble ikke raseringa av Vestsida, flyttingen av HiBu og KKP avverget. Kinoen fikk lide, og med den kommuneøkonomien, takket være Høyre, Ap og SV. 

Vi kan minne Evju om at det var det ordinære lokalpartiet Høyre, som ikke fant å tale om betydningen av et fullverdig Kongsberg sykehus på Høyres landsmøte.  Mens toget for et fullverdig sykehus var i ferd med å gå i 2016, prioriterte gruppeleder Evju heller en ny jernbane i 2030. Vi vet alle hvor iherdig Kongsberglista har jobbet for et fullverdig Kongsberg sykehus, og betydningen av å satse innen helse og omsorg.  

Vi husker også hvordan det middelmådige Kongsberg Høyre omtalte Kongsberg sykehus fremste politiske talsmann, Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.  Lite verdig og det eneste bajaseri, var det fra å lese fra Høyre på Kongsberg.

Det er helt påkrevet å ha politiske alternativ til det ordinære Høyre og arrogante Arbeiderpartiet her i byen; for å bruke de ord partiene selv har benyttet i omtale av seg selv. Heldigvis er det opp til oss velgere, og ikke Helge Evju, å avgjøre hvilke partier som skal håndtere politikken i Kongsberg kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags