Dette er en plan for de heldige menneskene i kommunen

STEMTE MOT: Gernot Ernst var den eneste som stemte imot samfunnsplanen i kommunestyremøtet. Her forklarer han hvorfor.

STEMTE MOT: Gernot Ernst var den eneste som stemte imot samfunnsplanen i kommunestyremøtet. Her forklarer han hvorfor. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Hvorfor har vi ikke en samfunnsplan som har som mål å ha et lokalsamfunn uten kjønnsbasert trakassering, spør Gernot Ernst i dette leserbrevet. Han var den eneste som stemte nei til planen i kommunestyret.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kongsberg kommune har utarbeidet Kommuneplanens samfunnsdel som beskriver hvordan byen og kommunen skal utvikle seg frem til 2030. Dette er et viktig dokument og det ble bredt invitert til innspill og deltakelse. 

Til slutt var den i behandling i kommunestyret den 9/5. Det var kun en som stemte imot, jeg.

Selve visjonen ble diskutert til det siste, og små forandringer ble bestemt samme dag i formannskapet. Det er ikke innholdet jeg stemte imot, men manglende innhold.

Jeg kaller samfunnsplanen en plan for de heldige menneskene i kommunen. De som ikke er syke, funksjonshemmete. De som ikke blir trakassert eller er redd for trakassering. De som har det ganske bra, egentlig.

Hvorfor har vi ikke en samfunnsplan som har som mål å ha et lokalsamfunn uten kjønnsbasert trakassering? Over 50% av byens befolkning (kvinner) blir forsiktig på fester fordi situasjonen kan skli ut, slik at de opplever uønsket kontakt med menn. De er forsiktige når de går alene på kvelden. Og også i Kongsberg opplever noen diskriminering. Ikke et ord om det i samfunnsplanen.

Vi har eldre mennesker, vi har mennesker med langvarige sykdommer. Jo, vi har til og med mennesker som dør. Hva med noen ord, at vi ønsker at alle har et godt liv i Kongsberg, selv om de har hatt uflaks i livet.

Det skal være bra å bli født og vokse opp i byen, det skal også være verdig å bli gammel og å dø i vår by. Hadde det ikke vært fint å ha noen gode mål i planen også?

Hvordan er det med ulikhet? Vi kan glemme det når vi tilsynelatende ser bare vellykkete mennesker med god råd i gatene, men inntektsforskjellene øker i Kongsberg. Noen i Kongsberg tjener på en til to måneder mer penger enn andre hele året. Såkalte «kvinneyrker» blir gjennomgående dårligere betalt. Og immigranter tar jobber som andre ikke vil ha, men uten effekt på lønn. Hadde det ikke vært bra å ha et godt mål i samfunnsplanen?

Det er mange gode tanker i visjoner i samfunnsplanen. Men det mangler for mye. Da ble de ikke en enstemmig kommunestyre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags