Hundepark i Kongsberg

Av
DEL

LeserbrevPolitikk er ikke bare de store sakene. Politikk handler ofte også om de små tingene vi kan gjøre for å gjøre verden bitte litt bedre. Denne gangen har jeg tenkt å ta opp en slik bitteliten ting.

Mange hundeeiere ønsker å kunne la sine hunder møte andre hunder og la de leve ut sine naturlige instinkter og behov som flokkdyr og ha hund til hund kontakt uten å være lenket til sin eier gjennom båndtvangen.

Det er mange hundeeiere i Kongsberg som jevnlig møtes på Kvarten for nettopp å gjøre dette. La hundene løpe fritt og sosialisere seg. La hundene definere sin egen rangorden og se at hundene trives i leik med andre hunder. Et opphold i en slik park gir en trygg hund. Og en hund som kommer hjem totalt utslitt og fornøyd.

Problemet med Kvarten er at området ikke er inngjerdet.

Kongsberg Høyre har i sitt program definert en inngjerdet hundepark som et prioritert mål. Det er flere kommuner i Norge som har slike hundeparker. Vi tror mange i Kongsberg vil sette pris på et slikt tilbud, både hunder og hundeeiere.

En slik inngjerding av et passende sentrumsnært parkområde trenger ikke bety store utgifter for kommunen. Det er et typisk eksempel på små ting vi kan gjøre som kan bety mye for mange, slik som:

• De som har en hund som gjerne skulle hatt fysiske og mentale utfordringer, men hvor eierens alder eller fysikk setter begrensninger for hvor hyppige eller lange turer man kan gå.

• De som har hunder som ikke får nok kontakt med andre hunder eller mennesker til å føle seg trygge i møte med fremmede.

• De som bare elsker å la hunden sin leike fritt og få lov til å være hund på en hunds premisser.

Noen ganger er små ting viktige. De store sakene blir ikke mindre vikltige selv om vi tar oss tid til å tenke på de små. Vi vil at vi skal legge til rette for en inngjerdet hundepark i Kongsberg.

Terje N Jensen

Listekandidat Kongsberg Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags