Hvorfor legitimerer Laagendalsposten hat?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevI Laagendalsposten den 1. september skriver Toril Mesna, leder av Kongsberg SV om «det brune og rasistiske oppgulpet» som skal ha kommet til uttrykk i heftet Lokal-Nytt fra Kongsberg. Ifølge Mesna ble heftet distribuert av «de som gjorde at Kongsberg i riksmedier fikk et rykte på seg for å være en innvandrerfiendtlig by». Heldigvis varte imidlertid ikke dette ryktet så lenge fordi «mange sterke og gode krefter klarte fort å endre det inntrykket». Mesna karakteriserer heftet videre med betegnelser som blant annet usannheter, merkelige virkelighetsfortolkninger, sladder og underlige angrep i alle retninger. Selvsagt også kan man lese om brunskvettingen, fremmedfrykten som spres og hvor kvalm Mesna blir av å lese dette heftet, i tillegg til hennes fortolkninger av enkelte hendelser (hendelser beskrevet i heftet) som «hendelser som enten helt sikkert ikke hadde gjerningsmann fra mottaket på Raumyr, eller som antakelig ikke hadde det». Ifølge Mesna «nærmer det seg det kriminelle» å spre så mye fremmedfrykt i et nabolag. Vi får også vite at dette heftet representerer «et angrep på skikkelige folk».
 

I samme avis beskriver Julian Skar to dager senere facebookgruppen Nei til 1000 ”flyktninger” på Raumyr som «et ekkokammer av mørke krefter» hvorpå han fortsetter med betegnelser og stigmatiseringer som følger:
 

* Grov rasisme

* Spøker med å kaste svinekoteletter etter desperate asylanter som sitter i veikanten

* En gruppe hvor medlemmer koser seg med å forhåndsdømme i rettssaker om voldtekt

* Klanmentalitet som flørter med brunskvettede krefter

* Et argumentasjonsnivå på dybde med en sølepytt

* Slike krefter fører til at høyreekstreme setter fyr på asylmottak

* Slike krefter legitimerer stigmatisering av hele folkegrupper

* Slike krefter nærer et mørke som Norge tidligere har vært okkupert av

Trusselen befinner seg i selve nabolaget på Raumyr ifølge Skar.

Hva så med eget hat, eget oppgulp, beskyldninger, stigmatiseringer og konspirasjoner? Det er ikke så farlig med det, eller? Hva med selv å være den saklighet man forventer og etterspør fra andre?

Takk til Laagendalsposten for i høyeste grad å bidra til ytterligere splittelse av Kongsbergs befolkning ved å publisere dette og dermed legitimere nettopp hat, oppgulp, beskyldninger, stigmatiseringer og konspirasjoner. Takk også til alle dere «gode krefter», dere nestekjærlige, medmenneskelige, tolerante, åpne og inkluderende «skikkelige» folk som bifaller slike leserbrev. Takk for at dere alle bidrar til det samme.

Var det for øvrig noen som snakket om «argumentasjonsnivå på dybde med en sølepytt»?

PS: Jeg kan legge til at jeg ikke er en av dem som står bak distribusjonen av Lokal-Nytt fra Kongsberg, men at jeg kjenner heftets innhold. Når det gjelder facebookgruppen Nei til 1000 ”flyktninger” på Raumyr har jeg vært medlem i denne gruppen fra den startet opp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags