Gå til sidens hovedinnhold

Idrettskommunen Kongsberg

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I de seneste dagene har vi lest om kommunens økonomiske støtte til Skrim Håndball Elite og Kongsberg Miners som forsvant fra budsjettet for neste år. Kongsberg Arbeiderparti mener det er en uholdbar situasjon, og vi vil foreslå å videreføre støtten også i 2019. Vi vil også foreslå at kommunen inngår intensjonsavtaler med begge elitelagene, for å gi en viss forutsigbarhet i fremtidige budsjettprosesser.

Vi er heldige her i Kongsberg kommune. Det er mange av våre innbyggere som er organisert i frivillige lag og foreninger. Tidligere i år la vi til grunn at 13000 av våre innbyggere er organisert i idretten alene. I Arbeiderpartiets alternative budsjettforslag ville vi gi 950 000 mer til frivillige lag og foreninger, fordi vi oppriktig mener at dette er en god bruk av pengene som ville gitt en stor økning i støtten til breddetilbudet. Dette ble dessverre nedstemt i kommunestyret.

Samtidig er breddetilbudet avhengig av et godt samspill med eliteidretten. Vi har mange gode eliteutøvere fra Kongsberg kommune innenfor et vidt spenn av idretter og kulturgrener, både individuelle utøvere og lag. Skrim og Miners som elitelag i idretten bidrar som gode ambassadører både i og utenfor kommunen vår, og er en stor ressurs vi er heldige som har. Kongsberg Arbeiderparti mener at dette også må synliggjøres gjennom økonomisk støtte fra kommunen, både i 2019 og fremover. Vi håper også de andre partiene vil støtte oss i dette og synliggjøre at vi er idrettskommunen Kongsberg også i handling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.