Kongsberg - bare teknologiby?

Av
DEL

LeserbrevJust Salvesen ryddet opp vedrørende «Teknologi og skilting» i et leserbrev nylig, men i tillegg til det, så gjør han seg noen svært berettigede betraktninger: «Det er kjempefint at teknologi, kunnskap og kultur trekkes fram. Men etter mitt syn bør altså ikke teknologien ha en slik fremtredende plassering. Derfor var mitt forslag i kommunestyret: «Kongsberg – vekst gjennom teknologi, kunnskap og kultur.» Det er ingen i kommunestyret som betviler teknologiens rolle i byen, verken i dag eller i tidligere tider. Men det er ikke det samme som at ordet teknologibyen bør stå foran selve navnet på byen, verken på skilt eller i andre offentlige sammenhenger.»

Det skriver han, slik jeg forstår, på et mer overordnet nivå, og ikke relatert til skiltene som er vedtatt byttet ut, men hvor man ikke har bestemt hvordan de nye skal se ut.  Her har tidligere Krf-politiker og nå kandidat for Senterpartiet, Just Salvesen, noen svært gode betraktninger – og som kommunestyret bør tenke på.

Kongsberg er nødvendigvis mer enn «teknologibyen Kongsberg».  «Kunnskap» og «vekst» er elementer som teknologibedriftene, og sikkert våre politikere, er opptatt av. Kongsberg er selvfølgelig mer en bare dette.  Finnes det elementer av «trivsel», «hygge», «kjærlighet»,  «velvære» i dette kunnskapsjaget, teknologijaget og higen etter vekst?

Bør ikke Kongsberg ha en visjon som favner hele Kongsberg, ikke bare «teknologibyen Kongsberg».  Og når man så profilerer Kongsberg i form av skilt etter vei, så bør vel dette gjøres slik at vegfarende for lyst å oppleve, føle og se Kongsberg.

Tidligere Krf-politiker og nåværende kandidat for Senterpartiet klargjør og rydder opp i skiltdebatten i sitt leserbrev, der noen har sporet helt av, i tillegg bør han etter mitt syn få ros for også å belyse at Kongsberg er mer mangfoldig enn bare «teknologibyen». 

Det handler om byens identitet, om våre mål og om mangfold. Blant annet.
 

Halvor Syvertsen

innbygger

Kongsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags