Kongsberg og etablering av Politihøyskolen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev

Arbeiderpartier har ved flere anledninger etterspurt hva som legges ned av ressurser for at Kongsberg skal være et aktuelt sted å velge for regjeringen ved plassering av nye Politihøyskolen. At det trengs en ny PHS er vært klart siden Stoltenberg regjering II og den er nå i tjømda til å bli en realitet.

De akademiske kompetansekravene, både dagens og de som Lystad-utvalget fremhever, setter ingen spesielle krav til utforming eller geografisk plassering av en ny PHS, annet enn at skolen bør ligge innenfor dagpendleravstand til hovedstaden for å hindre kompetanseflukt fra dagens ansatte. Dette er et krav som Kongsberg fyller.

Politihøgskolen har flere ganger påpekt viktigheten av å integrere de praktiske og de akademiske fagene på en bedre måte enn det som gjøres i dag. Det setter krav til at en ny skole har øvingsanlegg og øvingsarealer som ligger tett på hverandre. Dette er også et krav Kongsberg fyller. Vi har den gamle høyskolen og vi har Heistadmoen militæranlegg.

Hva gjør ordfører for at Kongsberg skal være attraktive når valg av plassering av Politihøyskolen skal taes?

Øvingsarealene må kunne ivareta skyting, bilkjøring og annen operativ trening som krever plass og genererer støy. Massetjeneste er et annet eksempel på en aktivitet som må trenes og som er arealkrevende. Den type aktivitet vi snakker om her er støyende og passer utmerket på Heistadmoen. Jeg vil tro at mange av fasilitetene allerde er der og dermed kostnadsbesparende i forhold til andre steder.

En beslutning om å bygge ny politihøgskole kan tas i 2018. Det er to hensyn som må ivaretas med tanke på plasseringen: For det første må skolen ligge i et bymiljø med god tilgang på offentlig kommunikasjon og innenfor dagpendleravstand til Oslo, og for det andre må det være tilgang til en øvingsarena i umiddelbar nærhet.

Dette er krav til plassering og fasiliteter son trengs for en ny PHS og som Kongsberg kan svare opp.

Spørsmål til ordfører:

Hva gjør ordfører for at Kongsberg skal være attraktive når valg av plassering av Politihøyskolen skal taes?

anne-jenny archer

Gruppeleder Arbeirpartiet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags