Kongsberg sykehus for fremtiden!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg har fulgt debatten knyttet til Kongsberg sykehus tett. De siste årene har tilbakeføringen av akuttkirurgien stått sentralt i denne.

Jeg er en av dem som ønsker meg et godt tilbud ved sykehuset, både i dag og i fremtiden. Jeg vet at ansatte på sykehuset trives og er stolte av sykehuset sitt. Nasjonale undersøkelser viser at pasientene er fornøyd og i den årlige «#8220;PasOpp undersøkelsen»#8221; blant pasienter på norske sykehus, skårer Kongsberg sykehus over landsgjennomsnittet på de fleste parametere.

Kongsberg sykehus er en viktig arbeidsplass i byen vår. Derfor blir jeg glad når jeg ser at fagfolkene engasjerer seg og stiller krav. Det skal også våre politikere gjøre.

Sykehus engasjerer, skaper debatt og utfordrer politikken.

Allikevel har jeg lenge tenkt at debatten knyttet til sykehuset er lite fremtidsrettet og i for stor grad handler om det som har vært. Det er også en debatt jeg dessverre opplever at bidrar til å snakke sykehuset ned.

Tilbudet vi har til pasientene ved sykehuset er avhengig av at vi opprettholder og tar vare på gode fagmiljøer. Dette igjen krever at sykehuset klarer å beholde og rekruttere nye ansatte.

Per Håvard Kleven i Kongsberg Høyre deler i Laagendalsposten den 31. juli, erfaringer fra sin tid som lokalpolitiker. Han skriver at lokalpolitikken er interessant, lærerik og viktig. I politikken som i arbeidslivet ellers trenger vi personer med meninger, kunnskaper og erfaring. Vi trenger folk fra ulike bransjer med ulik erfaring. Dette gir gode debatter og bidrar til at viktige beslutninger fattes på riktig grunnlag. Og det var nettopp et innlegg fra Per Håvard Kleven i Lp om Kongsberg sykehus, som trigget mitt engasjement. Jeg likte tilnærmingen hans.

«Vi skal være konstruktive og ta initiativ», skrev Kleven.

Som sykepleier og tidligere tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund i Vestre Viken HF, har jeg opparbeidet meg både interesse for og kunnskaper om helsepolitikk og helsepolitiske spørsmål. Jeg har erfaring med og god kjennskap til de føringene som legges for sykehusdriften i dag.

Vi må tørre å se fremover!

I siste styremøte før sommeren fattet styret i Vestre Viken HF vedtak om et omfattende vedlikeholds- og oppgraderingsprogram bl.a. for Kongsberg sykehus. Det heter i prosjektet at sykehuset skal oppgraderes og videreutvikles som en viktig del av det totale helsetilbudet til befolkningen i vårt opptaksområde. Våre lokalpolitikere har en viktig rolle i oppfølgingen av dette.

Her gjelder det å være opptatt av de mulighetene fremtiden bringer. Vi må ikke risikere at vi er mer opptatt av det som er tapt, enn å delta og kjempe for å utvikle tilbudet til våre pasienter.

Tydelige fagfolk og modige politikere.

Jeg ønsker meg en konstruktiv debatt med fokus på videreutvikling av Kongsberg sykehus. For å få til dette trenger vi tydelige fagfolk og modige politikere. På denne måten kan vi sammen jobbe for å utvikle et Kongsberg sykehus for fremtiden, til det beste for våre pasienter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags