Laagendalsposten og redaktørens rolle

Av
DEL

LeserbrevAnsvarlig redaktør Steinmoen i Lp sier han ikke har respekt for personer som ønsker å kneble hans rolle i lokalavisa.

Jeg antar at jeg er en av disse personene siden jeg har hatt kritiske kommentarer til hans rolle vedrørende Kjell Gunnar Hoff og universitetsbyen Kongsberg.

Jeg har intet ønske om å gjøre Steinmoen til hoffnarr eller kneble hans rolle. Jeg ønsker kun at han utøver sin rolle noe annerledes i enkelte situasjoner. Vil dette medføre at han mister sin respekt for meg er det beklagelig, men jeg tar det ikke så tungt.

Vi går mot et kommunevalg som sikkert vil medføre politiske uttalelser en kan stille spørsmål ved. Debattformen har blitt skarpere på riksplanet og det vil sikkert også skje i kommunevalgkampen. Viser bare til Støres tale på AP-landsmøte. Talen inneholdt svært mye utidig kritikk av politiske motstandere, og tildels utsagn med forsøk på latterliggjøring. Min mening er at denslags ikke fører fram hos den norske velger. Det er en undervurdering av velgerne. Det vil være svært få som biter på denslags.

Det kan ikke være redaktørens rolle å blande seg inn i hva som sies i de enkelte politiske debatter, men han bør ha en meget kritisk holdning til gjengivelse av utsagn som ikke forholder seg til sak men til personligheter.

At det vil bli brukt utsagn som burde vært unngått i kommende lokalvalgkamp er vel ganske sannsynlig, men det bør ikke redaktøren blande seg opp i. så lenge det dreier seg om sak. Ønsker han å mene noe om de politiske ytringene som vil komme, må det være på et generelt plan, og ikke stillingstaken til enkeltsaker. Det kan det ikke være LPs rolle å bidra med.

Håper denne meningsytringen ikke forsterker hans mistillit til meg. Jeg ber han ikke legge seg flat i noen sammenheng, om han mener denslags skal kunne tolkes som et godt forslag.

Jeg er en person som kan være skarp i samtaler hvor jeg vil uttrykke mine meninger, men mener jeg er flink til å avstå fra personligheter. Jeg er ikke så svært opptatt av hva folk mener om det jeg sier, men svært opptatt å få sagt det jeg mener. Slik vil sikkert noen også oppfatte denne meningsytringen.
Kjell Myhre

Pensjonist

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags