Musikkteateret og økonomi

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Varaordfører og gruppeleder for Kongsberglista, Kjell Gunnar Hoff skriver i Lp at billettene i Musikkteatret sponses av Kongsberg kommune med 127 kr pr. billett.

Dette regnestykket vil jeg her bestride, og det hadde vært interessant å se hvordan Hoff har kommet fram til dette tallet.

Først vil jeg  påpeke at det forrige flertallet i kommunestyret (H, SV og Ap) hadde en bevisst satsing på kultur i Kongsberg. Dette gjenspeiles både til utstyr i Musikkteatret, samt budsjetter, fra den tiden. Dersom det sittende flertallet med Kongsberglista som største partiet, ønsker å bruke mindre på kulturen er det et politisk valg de selvsagt kan ta. Da må dette sies klart ifra til kommunens innbyggere, og ikke dekkes bak andre argumentasjoner, som etter min oppfatning blir helt uredelig.

Ap var opptatt av at barn og unge skulle få øve gratis i Musikkteateret, og også ha lav leie til oppsetninger og konserter. Dette gjelder også vår fremragende kulturskole. Videre skulle lokale kulturinstitusjoner som korps, teaterlaget  og andre få gode øvingsarenaer med god akustikk og utstyr, til en lavere pris. Slik kom dette også de vokse til gode.

Situasjonen i dag er heller slik at de kommersielle oppsetningen (25 %) sponser det lokale kulturlivet.

Jeg oppfordrer Hoff til å vise innbyggerne våre regnestykket sitt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken