Om politikk og lavthengende frukter

Helge Evju, ordførerkandidat Kongsberg Høyre

Helge Evju, ordførerkandidat Kongsberg Høyre Foto:

Av
DEL

Leserbrev
Kommentator i Aftenposten, Harald Stanghelle hadde en glitrende kronikk 29. juli med overskrift «Med tradisjon for det spontane». Her beskriver han hvordan høstens forestående lokalvalg står i opprørets tegn og ser tilbake på hvordan opprørspartier har kommet og gått opp gjennom tidene.
Han peker til slutt på faren for mangel på helhetstenkning i politikken og det å tenke framover. Han viser til et totalt fravær av ansvar også for de upopulære avgjørelsene. Dette kaller Stanghelle «De lavthengende fruktenes politikk».
Jeg vil hevde at politikerne i Kongsberg de senere årene i liten grad har bedrevet denne type politikk, men vi skal vokte oss vel for ikke å havne der. Innbyggerne har krav på forutsigbarhet, spesielt innenfor de områder som betyr aller mest for trygghet og trivsel for den enkelte, som skole, helsetilbud og arbeid.
Denne forutsigbarheten får innbyggerne når den enkelte også kan identifisere seg med det ideologiske grunnsynet et parti står for. Et parti uten ideologi vil en aldri kunne vite hvor hopper, det blir en sak til sak politikk hvor de lavthengende fruktene blir lettest å høste. Høyre er et parti med en klar ideologi, en tro på at fellesskapet blir sterkere når det preges av frihet og ansvar og når flest mulig beslutninger tas nærmest den det gjelder. Dette er ei rettesnor for oss som stiller til valg for Kongsberg Høyre og den vil vi leve etter.
Det betyr også at vi tror at den enkelte er bedre i stand til å få større trygghet og trivsel i sin egen hverdag når valgfriheten blir større. Dette kan være å velge fritt mellom skoler eller sykehjem, akkurat som vi velger fritt mellom fastleger og sykehus.
Det vil alltid være enklere å mene noe sterkt og tydelig om parkering, hus som skal rives og hus som skal bygges, byggehøyder, lokalisering av alt fra pol til sykehus, løse planer om dyre prosjekter, bompenger o.l. Det er selvsagt ikke feil å mene noe om disse temaene, men det er de fundamentale behovene som betyr mest for oss i det lange løpet.
I Høyre vil vi alltid tenke i de lange linjer og vi vil sikre trygghet og trivsel for alle ved å utnytte mulighetene samtidig som vi tilpasser oss en ny virkelighet. Det betyr at Kongsberg må endres i takt med verden rundt og nye oppgaver må løses. Da må en ha politisk vilje til å endre og ryggrad til å bære endringene i stormene som kan og vil komme. Endringer er ikke noe mål i seg selv, men vi vet de kommer.
Å håndtere både de store samfunnsoppgavene og endringene som kommer i Kongsberg, er ikke å høste lavthengende politiske frukter. Det er nødvendig politisk arbeid som Høyre er beredt til å gjøre framover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags