Skal KIF-genser'n byttes ut med en rød paraply?

Marit Gislesen skriver om profilering av Kongsberg. 
FOTO: STÅLE WESETH

Marit Gislesen skriver om profilering av Kongsberg. FOTO: STÅLE WESETH

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevNå har jeg hatt på meg KIF-genser'n på St. Hans-aften, for det var kaldt i byen på årets lyseste kveld, den varmet godt. Nå går det jo mot kaldere tider også folkens – så jeg går fra sommerprofil med epleblomstene i hagen til vinter og snø, på fjesbokprofilen min altså. Dette for at jeg skal være forberedt på hva som er i vente.

Kortere dager betyr at høst og vinter nærmer seg.

Alltid beredt vi gamle turnere, eller var det speiderne, kanskje det? Singelingelinge her kommer vi,   K- I – F ja det, er det er vi.....osv var visst oss.

For ordens skyld, dette skiftet av profil fra min side, er etter oppfordring fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, egentlig initiert av et FrP-styrt justisdepartement. Ikke rot deg bort nå, Marit.

Så nå slår jeg et slag for KIF–genser'n som markedsføring for byen. De folkevalgte i kommunen har visst hyret inn et bergensfirma som skal «selge» Kongsberg. Vær på vakt folkens, for selveste KIF-genser'n-skal mulig byttes ut med en rød paraply. Birger Ruud svever av gårde fra Kongsberg Skimuseum over i skihistoriske samlinger, eller var det de Sandvigske samlinger? Firmaet har funnet ut at paraply også er kjekt når det snør!

Det er ikke så nøye heller – for Rappen og Birger, Petter og Sigmund, Asbjørn og Hans, og alle Ullandbrødrene, pluss mange, mange fler, de satset på samholdet – lagånden – det unike som skapte toppidrett gjennom breddeidrett, og kameratskap livet ut - som egentlig er en unik verdenshistorie og fortelle videre. MEN hvem bryr seg om at alle hoppet med den hvite K'en på bryste, og representerte alle en eneste forening av mange fler i byen. Jo, forresten det gjør jeg - og jeg håper flere er med på laget mitt. Også mange av dere nye innbyggere som har flyttet til denne flotte byen etter denne historien ble skapt. Nå må jeg videre.

KV-krona skal visstnok erstattes med Vestlandskrona, og inn fra Venstre på paraplyen fyker Sissel Kyrkjebø på en ulv, for å erstatte Småjondølene.

Rykter forteller at Kjell Varaordfører Hoff og Johan Jarnæs skal lage teksten på den nye Kongsbergsangen.

Lp har visstnok fått nyss om at melodien skal være Pengegaloppen, etter idé fra Trygve Hegnar i Kapital. Videre kan de sensasjonelt fortelle at det meste av teksten baserer seg på mynter og Krona, men derom strides de lærde; les Kongsberglista. For sentrale kilder i KrF og MDG bekrefter at andre i Kongsberglista, visstnok Tullerud og Hallerud har sammen med Senterparties Fossen Hals, insistert på å ha inn to særegne vers om bygda Berg i Øvre Sandsvær – hvor nå enn i Kongsberg den befinner seg. 

Veslemøy og Rødt synes dårlig på paraplyen, grunnet fargen. Men den skal visstnok ha en duppedings, hvor Veslemøy kveder om hvor dårlig stelt det er med alt i denna byen.

Det koster visstnok ikke mye penger heller – ifølge flertallet i Kommunestyret, med Brannlista i førersete.

Men jeg - jeg slår et slag for KIF-genser' n. Det enkle er ofte det beste!

Så Kongsbergfolk vær på vakt- skift profilbilde på fjesboka.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags