Snart kommunevalg - HJELP!!

Av
DEL

LeserbrevDet nærmer seg kommunevalg, men hvilket parti her i Kongsberg skal vi stemme på?

Vi ønsker å stemme på det partiet som vil gjøre byen grønn, og mye renere. Vi har fulgt med i Laagendalsposten, og vi har lest utdrag fra partiprogram, men vi har ikke funnet det vi leter etter. Det vi er ute etter er altså et parti som vil jobbe for å gjøre boligområdene, og egentlig hele Kongsberg, til et bedre sted å bo i, uten all unødig biltrafikk. Det er utrolig viktig å redde verden fra forurensning, men hva med å starte her i egen by? Her i gata vår (Olavs gate) utsettes vi hver dag for eksos, svevestøv og støy fra hundrevis av små, store og kjempestore kjøretøy. Hvorfor finner vi ikke noe om renere bomiljøer i noe partiprogram, ikke ett ord om unødig trafikk i boligområder? Den eneste vi har sett som nærmer seg noe, er Ellen Korvald fra Venstre, da hun lanserte "Gåbyen Kongsberg". Takk til henne for det!

Her i huset er vi fotgjengere og syklister, men sunt er det vel neppe med tanke på utslipp og stygg kjøring.

Gata vår blir brukt til gjennomkjøring, og om man trenger å komme seg fort av sted, enda vi her på østsiden har Baneveien som er rustet opp til å tåle trafikken.

Farten her er høy, selv om det er sone 30 km/t som gjelder. Gjennomsnittshastighet målt over et par uker i 2015 var ca 10% høyere enn tillatt hastighet. De med lavest hastighet er syklister, rullebrett og sparkesykler, da kan man tenke seg hvor fort de motoriserte kjørte! Inntil boligene med utkjørsler rett ut i veien,  og med uoversiktlig stikkvei fra Raumyrveien!

Gjennom 6 år har  vi forsøkt å få bedret forholdene her, via kommunens kontor (teknisk/vei). Det begynte med telefonsamtaler, så har det fulgt på med brev, mailer, underskriftskampanje i gata og også et møte. Her har vi møtt veggen, dessverre.

Vi støves fortsatt ned, skolebarna og andre myke trafikanter lever fortsatt farlig. Fordi de motoriserte blir prioritert, inne i boligområdene!

Nå følger vi ekstra godt med når det gjelder partienes viktige saker før valget: Er det noen som vil jobbe for å gjøre Kongsberg til en miljøvennlig by, egnet for barnefamilier, og oss andre, å bo og trives i? Andre byer i Norge, og resten av verden klarer det! 

Anne-Karin W. Pedersen

Engasjert innbygger

Olavs gate, Kongsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags