Statlig finansiering av eldreomsorgen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI over to år har seks kommuner deltatt i regjeringens forsøk med statlig finansiering av eldreomsorgen. Det innebærer at det er staten som tar regningen for eldreomsorgen og ikke kommunen. Kommunene som har deltatt melder om gode resultater, blant annet opplever de ansatte økt brukermedvirkning, samt at de opplever å forstå brukernes behov bedre. Økt kompetanse er også noe de ansatte melder tilbake om, da tildelte midler er benyttet til å øke kapasiteten og den faglige bredden i tildelingsenheten.

Vi i Kongsberg FrP mener at dette er et forsøk Kongsberg kommune bør søke om å delta i, spesielt når vi ser at både ansatte og rådmenn i prøvekommunene er fornøyde og at dette åpenbart er med på å heve kvaliteten på omsorgen til våre eldre.

Vi i Kongsberg FrP mener at de gode resultatene og inntektspåslaget som kommunene som deltar får, vil være viktig for å styrke eldreomsorgen.

Kommunene som deltar i forsøket vil få et inntektspåslag på 4 prosent som kan benyttes til å styrke omsorgstjenesten i kommunene. Forsøkskommunene får også bistand og hjelp fra Helsedirektoratet i å kartlegge egne tjenester.

Regjeringen setter av midler til å forlenge og utvide forsøket med statlig finansiering i budsjettet for 2019 for kommuner som allerede deltar, og for kommuner som skal slå seg sammen med disse. Seks nye kommuner vil også få muligheten til å søke om deltagelse, og da mener vi at Kongsberg kommune må søke om deltagelse i forsøket så snart invitasjonene er mottatt.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags