Kjære politikere i Kongsberg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDere vil så gjerne at det skal myldre av folk i gatene i byen. Skjønte dere ikke at da Stortorvet ble bygd flyktet folk fra butikkene omkring sentrum inn i varmen og butikkene der inne? f Flere butikkeiere måtte flytte med for ikke å miste levebrødet. Der inne myldrer det.

Kaffeene flyttet også.

Hvem er det som «myldrer» mest. Jo, pensjonistene, selvfølgelig. Hadde ikke de vært der, hadde det blitt stille, da.

Jeg og husbonden, Knut Henrik, fortærer av og til vår fomiddagsmat på en av disse spisestedene når vi skal noen ærend i byen. Da er det ikke mange ledige bord på noen av stedene.

Så pass godt på oss gamle, ellers vil det ble adskillig færre i byen!

Andre ideer fra politikere er å la bilene gå gjennom den nåværende «gågata», eller få et glasstak over. Vi lever mer eller mindre i et vinterland, men når det er godt vær, er dette stedet en plass der vi møtes og prater litt nå vi treffer kjentfolk, eller stedet brukes til kampanjer og liknende.

Ute i den store verden, ligger restaurantene tett i enkelte gater. Der er det på varme dager sitteplasser ute. Da myldrer det veldig.

To ting til: Vi burde kjøre oftere med offentlig transport.

Det er blitt en trend å putte eldre mennesker inn i store lelighetskomplekser. Men det er mange av oss som trives der vi bor, sånn litt i utkanten. Tidligere hadde vi en buss som kaltes «Rusle». Det var kan hende for få som brukte den? Borte er den. Tenk om vi kunne få noen flere som «Rusle»!

Et eksempel: Vi bor i Veungsdalen. Tenk om vi kunne få en liten buss til å kjøre inn i byggefeltet og Veungsdalsveien rundt. Da kan vi stå i veikanten og «hoppe» på når vi skal til byen uten og handle for tungt. Da er vi med på å bedre miljøet. NB! Bussen må ha sjåfør for noen kan trenge hjelp med barnevogn, eller gjerne låne en hånd som hjelper en stivbeint inn. Det finnes mange slike boligfelt i Kongsberg.

Så til sist: Hvorfor skal vi bruke penger på ei ny gang- og sykkelbru over Lågen? DEN trenger vi ikke!! Helt vanvittig pengebruk!!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags