Gå til sidens hovedinnhold

Øystein Senum ønsker flere enveiskjørte gater og bedre plass til folk flest.

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Han synes at debatter om attraktivitet i Kongsberg har lett for å ende opp med alt som gikk galt, og da spesielt Krona-bygget, som fort fører til politikerforakt. La oss heller ta en debatt om noe som kan gjøre Kongsberg mer attraktivt,» sier han.

Ja vel. Da ønsker jeg at «vi» skal finne en bedre løsning på vestsiden av byen. Krona-bygget er her med sine pluss og minus. Interessant at den sterkeste pådriveren for flytting av høyskolen ikke er innbygger i byen, ei heller merkbart til stede for oss på Tinget. 

Politikerne i Kongsberg har kommet med parkeringsbestemmelser som gjør Vestsiden en smule ugjestmild. Vanskelighetene for alle de eldre som er brukere av mangfoldige av Røde Kors huset sine aktiviteter er en annen sak. 

Korte parkeringstider for andre er en annen ting. Skal man f eks til frisør på vestsiden som tar mer enn en time kan man ha et problem. Parkere, komme i god tid, bli ferdig klippet og rekke tilbake til bilen. Sorry det går ikke på en time. Og skal man pusse litt mer på fjærene går det definitivt ikke.

Ok, jeg, eller andre burde tatt en buss. Men UPS, jeg glemte et øyeblikk at bussene i byen ikke er til for brukerne. Man må laste ned en app, og dermed kan man kjøpe en billett til kun kr 35, i stedet for 45,-. Jeg regner med at en del av dere lesere også har bekjentskap/ familie som ikke er i smart-telefon-generasjonen.

Når bussene i tillegg lever sitt eget liv, og ikke har så mange avganger på lørdager og søndager – vel da har mange et problem. Jeg nevner samtidig at bussene tar ferie i hele skolens ferie. Selv om voksne folk er på jobb og ønsker å benytte seg av eventuelle busstilbud. 

Så hurra for forslaget, herr Senum. Jeg har ikke noe personlig imot deg, men støtter ikke ditt forslag. Kongsberg er ikke en gjestfri by hva parkering og fremkommelighet angår.

Byens busselskap er ikke tilgjengelig for ganske mange av oss eventuelle brukere.

Og så skal vi i tillegg ha et mer enveiskjørt sentrum for å gi bedre plass til folk flest?

Ja, legg byen død herr Senum.

Til slutt vil jeg nevne pålagte senteråpningstider fra eiere av senteret vårt, Stortorvet Kongsberg.

Vi er vel ca. 25 000 innbyggere i Kongsberg, og en del fler i Oslo, Stavanger, Trondhjem m.fl. Bare sånn til ettertanke.

Jeg avslutter og gjentar: Legg byen død herr Senum.

Kommentarer til denne saken