Kongsberg på sitt beste!

Simen Murud

Simen Murud Foto:

Av
DEL

LeserbrevDebatten om Kongsbergs attraktivitet har atter en gang kommet frem i rampelyset. Dette er ikke første gang denne debatten dukker opp. Men jeg synes at Vegard Thomas Olsen og nyhetsredaktør i LP, Linn Kristin Djønne ga et godt utgangspunkt for en slik debatt.

Andelen arbeidsføre i befolkningen går ned, det vil si at det blir færre som arbeider og tjener inn skattekroner mens det blir flere som trenger omsorg. Noe må gjøres for å få flere i arbeidsfør alder til å velge Kongsberg. Da må vi gjøre kommunen vår mer attraktiv, og da er ikke svaret å krangle om velkomstskilt, hva kommunens slagord skal være eller hva enn som skjedde for 8 år siden. Det er ikke slik vi gjør Kongsberg attraktivt! Vi må heller forbedre innholdet i kommunen, slik at flere velger å flytte hit.

Vi kan gjøre at de studentene som studerer i Kongsberg flytter hit og blir etter de er ferdig utdannet. Derfor går Høyre til valg på å skaffe en incentivordning for alle studenter som melder flytting til Kongsberg. Dette har de gjort i Høyre-styrte Stavanger der fikk alle som meldte flytting 1 år med gratis busskort. Det kostet Stavanger kommune 3 millioner kroner, men førte til 20 millioner i økte skatteinntekter.

Mange velger også å flytte til et sted der de vet at barna deres vil få en god oppvekst, da kan skolen ha utrolig mye å si for hvilket sted man flytter til. Kongsberg har allerede gode skoler, men jeg tror de kan bli enda bedre! Derfor går Høyre til valg på å få en undervisning som er mer tilpasset hver enkelt elev, fordi alle elever lærer forskjellig. Samtidig er Høyre det eneste partiet i Kongsberg som går til valg på å innføre fritt skolevalg på grunnskolenivå, slik at foreldrene selv kan bestemme hvor barna deres skal gå på skole.

Mange av kommunene vi "konkurrer" med når det kommer til tilflytting har ikke eiendomsskatt, det kan også være en grunn til at Kongsberg ikke blir valgt. Til syvende og sist er det mange som velger med lommeboka. Da er det ikke vits å flytte til Kongsberg om man har kommuner som Øvre Eiker eller Drammen som ikke har eiendomsskatt. Derfor vil Høyre redusere og på sikt avskaffe eiendomsskatten.
Dette er bare noen få tiltak vi kan gjøre og det er mange andre gode tiltak som Høyre går til valg på, for eksempel bedre hallkapasiteten, styrking av kulturskolen, få en universelt utformet elvepromenade på begge sider av Lågen og mye mer. Poenget her er at det er ikke fasaden som er viktig, men innholdet! I stedet for å se bakover og klage på banale ting som skilt, slagord og fortida, mener jeg at vi heller burde se fremover å utvikle det vi har. Derfor stiller jeg til valg for Høyre, fordi jeg tror Kongsberg kan bli bedre. Og fordi jeg tror at Høyre kan få frem Kongsberg på sitt beste!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags