Idrettsbyen Kongsberg?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSom relativt nyinnflyttet i denne byen har det forundret meg at politikere, idrettsleder og journalister hele tiden velger å snakke om idrettsbyen Kongsberg.

Er selvfølgelig innforstått med at Kongsberg har en lang og stolt idrettstradisjon fra Birger Ruud og fram til dagens vintersportshelter. Men dette er i all hovedsak vinteridrett, så hvorfor ikke da vinteridrettsbyen Kongsberg?

Problemet med å kalle det vinteridrettsbyen Kongsberg er lagidrettene. Eller rettere sagt mangelen fra kommunen sin side i forhold til å støtte og tilrettelegge for lagidrettene. Siste eksempel på dette var den manglende støtten til Skrim håndball i vinter. Et annet eksempel, riktig nok ikke fra vinteridrettene, er beslutningen om å vente til over påske med å rydde fotballbanene i kommunen. Så hvorfor da ikke den individuelle vinteridrettsbyen Kongsberg?

Så har vi anleggssituasjonen. Her virker det å skje lite eller ingenting. Liten vilje til å tilrettelegge for undervarme i eksisterende fotballbaner, liten vilje til å tilrettelegge for at KIF kan få bygget innendørs kunstgressbane, ingen planer for allidrettshall og i liten grad ekstra hallkapasitet generelt. Så kanskje vi skal begynne å kalle det for den individuelle, men under forutsetning av at det trengs minimalt med kommunale midler og innsats, vinteridrettsbyen Kongsberg?

I år er det valgår. Jeg ønsker derfor å stille kommunens politikere noen spørsmål med håp om konstruktive svar.

Er det viktigere for kommunens omdømme å bruke millioner på å skifte ut skilt fremfor å ha et stabilt eliteserielag i håndball?

Er det riktig å vente til over påske med å rydde kommunens fotballbaner, og på denne måten nedprioritere den største lavterskelaktiviteten vi har i Norge? Dette er i overgangen mellom vinteridretter og sommeridretter, noe som gjør at hundrevis av barn står uten et aktivitetstilbud fra midten av mars til slutten av april. Dere kan gjerne mene det, men da får dere også stå for det.

Hvordan mener dere at kommunen skal samhandle med idrettslagene for å få realisert planene de har på anleggssiden? Er dere fornøyd med måten det blir jobbet på i dag?

Har ditt parti en plan og strategi i forhold til idrett og oppvekst? Dersom ja, del den gjerne. Dersom nei, har dere planer om å lage en?

Er fullstendig klar over at politikk dreier seg om prioriteringer. Men skal kommunen ha økonomi til eldreomsorg, skole etc, er de også avhengig av inntekter. Da er det også viktig å bruke noe på de som står for disse inntektene.

Og til slutt til Kongsberglista. Krona er ikke problemet. Når dere bruker millioner på å skifte ut skilt, er ikke Krona problemet.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags