Kongsberg er idrettskommune

Av
DEL

LeserbrevSportsleder i Lp, Ole John Hostvedt, spør i Lp 17.12: «Er idrettskommunen Kongsberg bare prat?» Så definitivt ikke. — Idrett utøves ikke ved å prate; Kongsberg kommune er en aktiv aktør for idretten. Våre politikere bevilger store beløp blant annet til «park og idrett» -- til breddeidretten i kommunen.

Laagendalsposten har fulgt håndballjentene og Skrim tett mange ganger, og Skrim har gitt store avisoppslag. Avisa glemte kvalitetssikringa og publiserte aviser med spesialdesignet avishode grunnet Skrim — med feil dato og årstall — på flere etterfølgende aviser i april 2013, grunnet at entusiasmen for Skrim hadde tatt slik overhånd at sportsidiotien hadde gått helt til avishodet på daglig leder Jørn Steinmoens avis. Han takket meg for at jeg purret opp feilen i mail over flere dager, før Steinmoen virkelig oppdaget feilen og fikk korrigert avishodet påfølgende dag.

Laagendalsposten satser mye på sportssidene. Der dyrkes entusiasmen. Saklighet og nøyaktighet er ikke like fremtredende. Idrettskommunen Kongsberg er mangfoldig og bred. Flotte arenaer for barn, ungdom og voksne.

Dette vet selvfølgelig sportsleder Ole John Hostvedt gjennom et langt yrkesliv relatert til sport og idrett i lokalavisa over svært mange år. Likevel setter Lp ved sportsleder Hostvedt tvil ved idrettskommunen Kongsberg, og spør, seg og oss gjennom avisa, om det er bare prat. Og det på et meget snevert grunnlag.

Nå må Skrim komme på banen. Hvis det er slik at Skrim har mange millioner på bok, slik debattanten Jenssen hevder, så bør vel Skrim selv bidra? Å gi kronebeløp til lag og foreninger er ingen garanti for at pengene når frem dit de burde. Eliteidrett i dag er big business. Nå må daglig leder i Skrim på banen!

Kongsberg kommune og våre politikere har et ansvar for hele kommunen og hele befolkningen. Fra før vi blir født, til etter vår død.

Kongsberg kommune er på skøytebanene, på arenaer, i skibakkene, i idrettshallene og svømmehallene rundt omkring i kommunen. Park og idrett gjør en kjempeinnsats i kommunen vår. Rett skal være rett. Kongsberg er så avgjort en idrettskommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags