Bygg studentboliger på Raumyr og eldreboliger i Haspa

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevBygg studentboliger på Raumyr, hvor det er utvidelsesmuligheter. Det vil være den beste løsning, idet trafikk- og parkeringsproblemer vil være løst. Her er ubegrenset fri parkering og nærhet til rekreasjonsområder. Dessuten begynner høyskolen og fagskolen å få plassproblemer i KKP-bygget, slik at det vil være naturlig å flytte virksomhet tilbake til det utmerkete høyskolebygget på Raumyr. Det tar under 10 minutter å sykle fra Raumyr til KKP-bygget, og en frisk spasertur på 20 minutter. Barn i småskolen må ofte tilbakelegge samme, eller større avstand. Avstanden fra Sogn studentby til Blindern er større enn Raumyr-KKP. 

Studentboliger på Raumyr vil spare Hasbergtjerndalen for den påtenkte, skjemmende blokkbebyggelsen nedenfor Korpmoen. Isteden kan her bygges eldreboliger. Man bytter om, ganske enkelt, på de to prosjekter. Verre er det ikke. Eldre beboere får kortere vei til fasiliteter og møtesteder, slik det bør være tilrettelagt for den type boliger, og studentene får rolige omgivelser, fri parkering og lett adgang til rekreasjon. Trafikk- og parkeringssituasjonen vil bedres i Hasbergtjerndalen. Studentboligene bør være tilpasset trehusbebyggelsen forøvrig på Raumyr. I Hasbergtjerndalen bør også eldreboligene være tilpasset bygningsstil og miljø, slik at de ikke sjenerer beboere på Korpmoen, og ivaretar samtidig det historiske miljø på motsatt side, med Bergseminaret. 

Det betyr at kommunestyret må legge klare arkitektoniske føringer som tilsier at utbyggere må legge vekk kjepphester som billige kassebygg med glass og flatt tak og holde seg til en mer tradisjonell bygningsstil. Alle vil tjene på det, fordi det blir penere. Et blikk på Bergseminarets klassiske proporsjoner, vil gi en idé om utforming av harmonisk proporsjonert arkitektur. En arv fra antikken. På motsatt hold har vi KKP-bygget som viser oss hvordan arkitektur ikke bør være. Det er ikke den «stilen» vil bør legge oss på i Kongsberg. Mer av samme slag vil ødelegge Hasbergtjerndalens historiske omgivelser fullstendig.

Kongsberg Arbeiderparti og Høyre vil motsette seg bygging av studentboliger på Raumyr, fordi det vil bli et prestisjetap å innrømme dumheten, flytting av høyskolen. Men her må hensynet til byen og folk veie tyngre. Studentboliger på Raumyr vil være fremtidsrettet. Politikere må tenke over konsekvensene av det de gjør. Manglende konsekvenstenkning og knefall for svada er skyld i KKP. Slikt er hverken utvikling eller framtidsrettet. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags