Gå til sidens hovedinnhold

God tur, velkommen hjem

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Lp 13. april retter avisen søkelyset mot byens ungdommer og deres fremtidige studieønsker. Oppslaget får etter mitt syn en negativ vinkling. På hele førstesiden står det: «Vil ikke studere i Kongsberg.» På side 4–5 står det med stor overskrift: " Vi vil vekk fra Kongsberg."

Man får et sterkt inntrykk av at Kongsberg likesom ikke er en god by å bo i eller studere i. Jeg mener at ingen av dele stemmer. Samtidig finner jeg svarene til byens ungdommer gledelige helt naturlige.

Jeg har i flere sammenhenger gitt uttrykk for at jeg håper at byens ungdommer kommer seg bort for å studere. Det er sunt på så mange måter. Oppslaget viser da også at de aller fleste har tenkt å studere videre, enten på et høyere nivå enn de blir tilbudt her i byen, eller at de ønsker seg fag som ikke tilbys i Kongsberg. 

Uavhengig av dette, så er det helt naturlig at ungdom som er ferdig med videregående ønsker å komme seg bort fra hjembyen, for en kortere eller lengre periode.
 

Jeg synes at avisens oppslag dessverre fikk en negativ tone på noe som i alle fall jeg synes er gledelig, naturlig og positivt.
 

Så er jeg ikke i tvil om at flere av dem som reiser ut av byen for å studere, vil flytte hjem til Kongsberg igjen, da med kunnskap og livserfaring som kan komme byen til nytte.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.