Sykehuset i Kongsberg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

I Lp den 23. ds ble det slått stort opp at avdelingsoverlege Petter Berg har bedt helseministeren om å rydde opp mht til at Vestre Viken HF gjør forsøk på å stoppe meldinger om alvorlige avvikshendelser. Dette føyer seg etter sigende inn i Vestre Vikens bestrebelser på å dekke over de konsekvenser som bortfallet av akuttkirurgi ved Kbg sh har fått.

Det viser seg at helseministeren har mottatt brev tidligere vedrørende fagdirektør Halfdan Aas sitt modus operandi og at avviksmeldinger er forsøkt stoppet av administrasjonen i Vestre Viken også tidligere.

Torsdag den den 14. januar 2016 ble det avholdt et møte i det nye Musikkteateret i Kongsberg. Til dette møtet kom det både byråkrater, stortingspolitikere og andre for å belyse hva som egentlig er i ferd med å skje mht sykehusorganiseringen i Norge. Øverst på tapetet sto selvfølgelig spørsmålet om fremtiden for Kongsberg sykehus. I den forbindelse skrev jeg bl a flg i et leserinnlegg i Lp:

«..medisinsk direktør Vestre Viken ble synlig irritert da det fra salen ble spurt om det forelå en statistikk som viste om det hadde forekommet dødsfall pga videretransport av pasienter til Drammen sykehus, uten at det hadde vært mulighet for å foreta noen form for stabiliserende behandling ved Kongsberg sykehus. Direktøren svarte, i et meget hoverende tonelag, at slik statistikk ikke forelå. Han sa videre at om noen satt på slike tall ville han gjerne se dem. Direktørens ikke-verbale kommunikasjon viste tydelig irritasjon. Har han noe å skjule??»

Jeg er derfor glad for at Petter Berg sier flg i Lp den 23 ds:

«Jeg kan nå fremlegge skriftlig dokumentasjon på at fagdirektøren i Vestre Viken HF grep inn for å stanse videre saksgang av et innmeldt alvorlig avvik hos Fylkeslegen i Buskerud.»

Kan hende at det er på tide at noen griper inn mot alvorlige avvik fra god ledelse i Vestre Viken HF??

Noen må ta ansvar!!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken