Nei til jeep i gruveåsen!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger

VEI: Det går et nettverk av veier i gruveåsen, men disse er sperret for allmenn ferdsel. Nå søker Bergverksmuseet om å nytte dem til jeepsafari med turister. Det skaper diskusjon.

VEI: Det går et nettverk av veier i gruveåsen, men disse er sperret for allmenn ferdsel. Nå søker Bergverksmuseet om å nytte dem til jeepsafari med turister. Det skaper diskusjon.

Som bruker av gruveåsen synes jeg det er trist å lese at det søkes om motorferdsel i området. Med sin spesielle historie har denne åsen enorm betydning for hva Kongsberg er i dag. Denne perlen fortjener å bli tatt godt vare på.

Dette gjøres ikke ved å ta i bruk motorkjøretøy i området, som i tillegg er vernet!  Oppsatte bommer går jeg ut fra er satt opp for å hindre nettopp motorferdsel?

Jeg forsøker å tenke:- etter en fin badetur til Elsedam rusler vi nedover Korsveien, rolig, og nyter stillheten og utsikten. Så- plutselig dukker en motorisert karavane opp bestående av jeeps med turister! Ingen lystig tanke.

Forurensing blir resultatet, i form av eksos, bråk, og i disse dager støv. I denne tid med fokus på miljø, så blir dette helt feil. Har selvfølgelig forståelse for at Roys Selskapsmat vil selge mat, men vær snill å finn på andre måter.

Hva med å bruke skiheisen? Den står jo der hele sommeren. Kjør til toppen og ta en rusletur til Korset.

Jeg synes denne saken minner litt om «vannscooterdiskusjonen» for en tid tilbake. Bruken av disse scooterne ble dessverre tillatt. Til glede for noen få, men til sjenanse for veldig mange.

Troen på våre politikere er så stor at jeg regner med denne saken stoppes raskt, selv om no(en) befinner seg i sin egen «Boble».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags