Terje Løvgreen Jenssens innlegg

Av
DEL

LeserbrevNå har det vært stille fra Terje Jenssen en lang stund, men nå mener han tydeligvis at han fikk noe ammunisjon til å sable ned Kongsberglista og meg. Det er greit at han ikke liker mine synspunkter eller hva Kongsberglista står for. Det er i hans fulle rett.

Men når han tillegger meg ting jeg ikke har sagt, som at jeg har nedsablet UiT i Alta, Kongsberg eller for den saks skyld USN, skal han få en sjelden kommentar på hans vedvarende uetterrettelighet.

Jeg nedsablet verken Alta eller de øvrige, men startet med Alta lengst i nord for å illustrere hvorfor det, etter mitt skjønn, er dumt å kalle Kongsberg en universitetsby, Jeg kom aldri lenger enn til Alta, da jeg ble avbrutt. Når rundt 40 steder kan kalle seg universitetsby, og mange av dem med langt større rett enn Kongsberg, så må det være lov å rødme.

Hvis Jenssen googler «Hva er en universitetsby?", finner han den gjengse oppfatningen som legges til grunn for begrepet. Jeg er selv utdannet i en ren universitetsby. Der var det ikke annet enn et stort universitet og en stor studentbefolkning pluss de etablissementene som studentene ferdes i.

Jeg var for øvrig invitert som gjesteforeleser både til UiT i Tromsø og Alta som for tre uker siden og har bare godt å si om det arktiske universitet, som Universitetet i Tromsø og dets avdelinger kalles. Før jul var jeg for øvrig også på gjesteforelesningsbesøk hos UiTs avdelinger i Harstad og Narvik. Og jeg misunner dem dessuten de gode lokalitetene og undervisingsfasilitetene de alle har.

Som nevnt, Jensen er i sin fulle rett til å ønske Kongsberglista og meg ut av kommunestyret, men det er viktig at fakta stemmer når han «angriper».

Kjell Gunnar Hoff

Leder, Kongsberglista

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags