Et kompromissforslag i universitetsbystriden

Av
DEL

LeserbrevDet er trist å se at det raser en rasende debatt på Kongsberg (LP 30.03.) etter at varordføreren har kommet i skade for å si at han rødmer når byen omtaler seg selv som "universitetsby". Han kaller "universitet" på Kongsberg en filial og legger til: "Skal begrepet universitetsby brukes på Kongsberg, kan i dag et 40-talls steder i Norge kalles universitetsbyer/-bygder. Det er derfor jeg rødmer. Bare innenfor USN finner vi, i tillegg til Kongsberg, Rauland, Bø, Porsgrunn, Notodden, Hønefoss, Drammen og Horten (Borre), med Horten som det langt største studiestedet (nær 5 500 studenter)", men varaordføreren får sitt pass påskrevet av redaktøren i Laagendalsposten: "Legg deg flat og beklag!"

Som utflyttet våger jeg meg frampå med et kompromissforslag. Jeg synes universitets-filialen som varaordføreren snakker om, kunne lære av Høyskolen i Oslos usedvanlig vellykkede navnebytte til OsloMet. KongsbergLett, f.eks., for å antyde at det er en slags Brelett-variant av universitet vi har med å gjøre?

Jeg håper dette kan virke samlende, kanskje allerede før sommeren. Det er leit å se bølgene gå så høyt i sin hjembys lokalavis.

Håvard Syvertsen

Utflytter

Oslo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags