Varaordfører flau over universitetsby-stempel

Av
DEL

LeserbrevAt Kongsberglistas Kjell Gunnar Hoff gjør hva han kan for å snakke Kongsberg ned er de fleste Kongsberg-patrioter godt kjent med. Og etter 4 år uten særlig politisk suksess samt et internt vedtak om å «frede» Krona så ante jeg en ørliten ukjent ydmykhet fra KGH og hans hoff.

Men nei da, det varte ikke lenge. Ydmykheten klarte KGH å ruinere via et stykke akademisk snobberi. KGH – «oss som har vært i bransjen rødmer av det»? – «Vi gjør oss til latter»? Hva i alle dager mener KGH med denne undervurderingen av en stolt og feiende god institusjon? Det dreier seg om begrepet «universitetsbyen Kongsberg».

Han nøyer seg ikke med å rakke ned på sin egen by, nei da han er ikke snauere enn at han inkluderer Alta (UIT) i sin nedsabling. Til orientering KGH, altaværinger er veldig stolte over å ha sitt Arktiske Universitet i DERES by, på samme måte som Kongsbergfolk er stolte av at VI har Universitetet Sørøst-Norge i VÅR by.

Universitetsbyen Kongsberg, Skibyen Kongsberg, Teknologbyen Kongsberg, Sølvbyen Kongsberg til og med Jazzbyen Kongsberg. Samtlige begrep godt dekkende for hva Kongsberg i hovedsak «er» og absolutt salgbar vare. Det er intet som sier at vi ikke kan bruke disse begrep POSITIVT om hverandre, alt etter behov, tilpasset forskjellige publikum. Men arven etter Kongsberglista og særdeleshet Kjell Gunnar Hoff  tror jeg blir husket som «Sutrebyen Kongsberg»! Om den er et salgbart begrep er muligens «eksperten i foretaksøkonomi» den rette til å svare på, eller hva Kjell Gunnar Hoff?

Terje Løvgreen Jenssen

Politisk uavhengig debattant

Kongsberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags