Løchens og Kongsberglistas paniske ungdomsflørt

Av
DEL

Leserbrev5. september kan vi lese at Sigbjørn Løchen, nr. 7 på Kongsberglista, ønsker Helsesista til Kongsberg.

Jeg tror de aller fleste av LPs leser ser dette innspillet fra Løchen som et panisk forsøk på å hente noen unge velgere.
Selv om Kongsberglista har noen punkter på valgprogrammet som berører ungdommens vilkår (det har jo alle partier), så er de etter min oppfatning på ingen måte representative for ungdommen i byen.

Av Kongsberglistas 31 listekandidater er 19 av de over 60 år (61 %). 27 er over 50 år (87 %) !!
Hvis vi går ut fra en pensjonsalder på 67 ville 18 personer, dvs. ca. 58 % av kandidatene, ha en tittel som «pensjonist». Noen har kanskje AFP, så da blir andelen enda høyere.
Interessant at Kongsberglista velger konsekvent å bruke tidligere stillingstitler på alle pensjonistene, i motsetning til andre partier som faktisk skriver at de er pensjonister. Det kan være verdt en refleksjon nå i valginnspurten.

Et parti der nesten 90 % av listekandidatene er over 50 år kan neppe oppleves som et parti for ungdommen. Ei heller om de 4 dager før valget ønsker å invitere Helsesista.

Helsesista har hatt stor popularitet i hele siste periode. Løchen kunne når som helst invitert henne til gratis foredrag, slik han nå foreslår. Når Løchen under en uke før valget kommer med forslaget, er det etter min mening så åpenlyst og utilslørt valgflesk at de mest er å smile av. Jo da, valginnspurten består av noe valgflesk hos alle partier, men denne tar kaka!

Min oppfordring til ungdommen er å finne et parti som tar ungdommen på alvor ved å ta de inn på listene sine. Flere partier har tatt dette på alvor – ikke Kongsberglista. Fler partier har også egne ungdomspartier – ikke Kongsberglista. 


Så, kjære alle unge på Kongsberg: 

Ikke la bestemora eller oldefaren din bestemme. Velg et parti som lar ungdommen slippe til!

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags