Vegard Olsen og oss eldre

Av
DEL

InnsendtJeg leste intervjuet med Vegard Olsen i Lp den 26. august med stor forundring. Jeg var tilhører på det omtalte møtet som gjaldt Haspa etter at den nye veien åpner. Ja, det var mange eldre der også, mange av dem grunneiere og huseiere direkte berørt av forslagene som har kommet. At Vegard Olsen med sine 45 år tror at vi som er eldre ikke har lang tid igjen, mener jeg er temmelig pessimistisk. Har liksom alltid trodd at det kun var Vår Herre som hadde greie på slikt.

Det jeg observerte var engasjerte mennesker, som vil Kongsberg og Vestsiden vel. Det var fornuftige innlegg, og for meg virket det som om de fremmøtte både hadde syn, hørsel og forstand ganske intakt. Jeg tror heller ikke at Vegard Olsen var den yngste, det så iallfall ikke slik ut, og han hadde heller ingen synspunkter å komme med på møtet. Konklusjonen etter innleggene var vel å ikke ha det så travelt. Vent litt og se hvor stor trafikkreduksjonen blir før vi snur opp ned på alt og bruker mange millioner av kommunekassa. Trafikkreduksjonen blir betydelig når gjennomgangstrafikken blir overført til nye E134. Det er dessuten andre hensyn å ta enn bare hvordan vi skal komme oss på polet lettest mulig.

Olsen sier også i intervjuet at det som skjer i Teknologiparken ikke har noe å si for dem på utsiden av porten. Det er direkte feil. Det som skjer i Teknologiparken har selvsagt ringvirkninger for hele Kongsbergsamfunnet. At ASVO nettopp fikk en stor kontrakt med GKN er et lite eksempel på det, men det er faktisk en veldig viktig sak. Uten ringvirkningene fra Teknologiparken er jeg redd mange måtte søke jobb andre steder.

Er dataspill Vegard Olsens eneste forslag inn i fremtiden? Er det det vi skal leve av? Dataspill er kommet for å bli, det er jeg helt med på, men der er det mange om beinet. Men jeg er jo fra Bergen, som verken er det ene eller det andre! Der er de bare bergensere, sier Vegard Olsen.

Godt valg fra utflyttet bergenser, listekandidat for Kongsberglista og som mener at selv om noen av oss har fylt 70, og mer enn det, så er vi fullt ut i stand til å både mene og tro, og ikke minst bruke stemmeretten vår den 9. september.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags