Om eventyrfortellinger, hoffnarrer og redaktører

Av
DEL

LeserbrevH.C. Andersen ville vel ha rotert i sin grav hvis han kunne følge diskusjonene i Lp. Og ledd av hvor rett han hadde.

En løsrevet setning i formannskapet ble fjæra som ble til en hønsegård, og murblokka i Haspa som gjør Kongsberg til Universitetsby kan vel nærmest sammenlignes med keiserens nye klær. Redaktøren setter så Krona på verket ved å utrope seg selv til hoffnarr.

Steinmoen skriver i sitt innlegg at han gir folk mulighet til å mene hva de vil, og siden han sitter på fasiten i de debatter han deltar i, gir han dem i sin storsinnethet muligheten til å legge seg flate og beklage det de har skrevet. Og ikke nok med det, han gir dem til og med rett til IKKE å trekke innlegga tilbake. Han kjører jo en demokratisk og åpen linje, må vite.

Men Steinmoen klarer da å få det til at vi som er uenige med han, forsøker å begrense hans skriverettigheter. Det er helt feil.

Jeg skal være like storsinnet som han. Ingen har ment at Steinmoen er en hoffnarr. Men Steinmoens oppfatning av seg selv, skal han i beste demokratiske ånd, få beholde. Han skal slippe å trekke denne meningen tilbake. Vi vil da en åpen debatt.

Steinmoen bør kanskje lese sine egne innlegg en gang til, så finner han vel ut hva som er snørr og hva som er barter. Vi kan jo håpe.

Steinmoen mener jeg og andre som er enige i enkelte saker, har et rojalistisk forhold til K.G. Hoff. Det er faktisk ikke ganske uvanlig at de som er medlem av en politisk bevegelse, er enige med ledelsen. Det er derfor vi er medlemmer. Han skulle vært med på noen av de møtene vi har hatt i Kongsberglista. Hvis han er av den oppfatning at med folk fra FRP til Rødt skjer debatten på én manns premisser, beskriver han bare sin egen uvitenhet. Men vi er åpne for at han skal få lov å mene, selv om det er håpløst ute på jordet.

Lp er eid av Amedia, en for Numedal og Kongsberg politisk uavhengig lokalavis. . Helt greit. Hvis redaksjonen lever opp til det.

I en politisk andedam rører imidlertid LP opp så godt de kan, forsterker og svekker argumenter etter som det passer, noe som lett kan føre til en polarisering i befolkningen på grunn av småting som blir blåst fullstendig ut av enhver fornuftig dimensjon. Slik som denne løsrevne setningen til Hoff.

Som sagt, Lp er eid av Amedia. DET er et økonomisk forhold.

Det redaksjonen i Lp, som uavhengig MONOPOL-institusjon bør være forsiktig med, er å forsøke å styre den offentlige debatt på en slik måte at man kan få inntrykk av at Amedia eier redaksjonen også. Det er et område hvor det å skille snørr og barter er særs viktig, hvis uavhengighet har noen betydning.

På tide med en liten «timeout» Steinmoen?


 


Gunnar Sembsmoen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags