Seriøst, varaordfører?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevTakk for svar Kjell Gunnar Hoff, men er det godt nok? Vi kjenner ditt primære standpunkt. Det var null asylsøkere til Raumyr. Her dreier det seg om anførselstegnene som du høvelig utelater i ditt svar: “flyktninger”. De menneskene det gjelder er asylsøkere. De benytter seg av den universelle retten å søke om beskyttelse. Er det den lukkede fb-gruppa du tilhører som skal forhåndsdømme deres beskyttelsesbehov, eller bør vi overlate avgjørelsen i henhold til demokratisk vedtatte regler til våre myndigheter? Ditt medlemskap indikerer et svar, men om du kunne du si det rett ut, så slapp vi å misforstå deg.

Den utilbørlige ordbruken – “flyktninger” istedenfor asylsøkere; ‘“ulovlige innvandrere” istedenfor asylsøkere som har fått avslag; “hylekoret” istedenfor meningsmotstandere – er ødeleggende for dialogen i samfunnet. Den skjerper frontene istedenfor å klargjøre standpunkter. Som politiker bør du være opptatt av ryddig og respektfull dialog, ikke støtte utilbørligheten.

Du sier at hensikten med ditt medlemskap er ‘å holde deg orientert’. Det gjør medlemskapet ditt enda mer betenkelig. Åpenhet er bud nummer én for alle folkevalgte. Så om du er interessert i hva som foregår, bør du ta kontakt med lag, foreninger og nærmiljøer i full åpenhet, ikke gjennom skjulte nettverk. Å infiltrere miljøer bare for å følge med hva som skjer, er etisk problematisk selv for journalister. For en politiker er det helt uakseptabelt.

Signaleffekten av ditt medlemskap i fb-gruppa 'Nei til 1000 "flyktninger" til Raumyr' er betydelig på grunn av din rolle som partileder og varaordfører. Du legitimerer mistenkeliggjøring av asylsøkere. Av en mann i din posisjon bør vi kunne forvente en mer saklig begrunnelse av ditt standpunkt: Null asylsøkere til Raumyr.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags