Anne-Jenny Archer vil ha studenter tilbake til høyskolen på Raumyr

Av
DEL

LeserbrevI en kronikk i Lp 9.8.18 går Anne-Jenny Archer, Aps ordførerkandidat ved valget i 2015 og medlem av bystyret, sterkt inn for å fylle høyskolebygget på Raumyr med studenter igjen. «Vi har den gamle høyskolen», skriver hun, og vil ha Politihøyskolen inn der. Der kan undervisningen foregå, og så kan studentene trene på Heistadmoen, skriver hun. Da Kristin Ørmen Johnsen (H) ville flytte høyskolen, så brukte Ap og Archer som argument at HiBu lå for langt fra Teknologiparken, så den måtte flyttes. Nå derimot, mener Archer at høyskolen på Raumyr ligger i passende avstand til Heistadmoen. 1. Jeg ønsker Archers og Aps svar i Lp på hvorfor Teknologiparken lå for langt unna Raumyr mens Heistadmoen ligger i passende avstand.

«For det første må skolen ligge i et bymiljø», skriver Archer. Ørmen Johnsen kunne ikke ha høyskolen på et «jorde utenfor byen», sa hun, så den måtte flyttes. 2. Jeg ønsker Archers svar i Lp på hvorfor hun og Ap ikke fortalte Ørmen Johnsen at HiBu ikke lå på et jorde utenfor byen, men i et bymiljø og derfor ikke behøvde å flyttes.

Ørmen Johnsen måtte flytte HiBu fordi studentene ikke kunne gå til byen, det var ikke spennede nok der og på Raumyr følte de seg ikke velkomne i byen, påsto hun. 3. Hva er det som gjør at høyskolestudenter ikke kan være på Raumyr, slik at Ap måtte flytte dem derfra, mens politihøyskolestudenter kan flyttes dit med Aps velsignelse? Jeg ønsker at Archer gir oss Aps forklaring på det i Lp.

LES OGSÅ: Svar på Archers kronikk 

LES OGSÅ: Kongsberg og etablering av Politihøyskolen 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags