EnergiMølla og Musikkteateret

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVi stiller oss undrende til Just Salvesens motsvar på innlegget vårt om EnergiMølla, for her må hovedpoenget vårt gått ham hus forbi. Det vi ville få frem er ikke at EnergiMølla blir stemoderlig behandlet, men at kommunen må være bevisst sin rolle som kulturaktør i konkurranse med allerede eksisterende tilbud når en så stor arena som Musikkteateret lanseres. I tillegg ønsket vi også løfte frem alt det som ikke kommer med i statistikken når kulturtiltakene diskuteres i politikken, det som ikke kan telles i kroner og øre.

I dette innlegget var det EnergiMølla som var i fokus, men det betyr ikke at vi ikke anerkjenner verdiene som Musikkteatret representerer! Derfor blir det søkt å skulle stille vår bekymring for EnergiMølla opp mot Musikkteatres frivilliges innsats. Som det står i innlegget vårt, anerkjenner vi absolutt verdien av MTK som «har blitt et levende kulturhus for store grupper av befolkningen».

Men på Musikkteatret er det kommunen selv som deltar direkte som aktør, og i direkte konkurranse med andre aktører som har betydelig mindre apparater bak seg enn kommunen. Mangfold er en verdi vi vil verne om, og med store aktører får vi ofte monopolsituasjoner, dette er noe vi vil unngå. Derfor ville vi påpeke at dette er et stort ansvar, som vi må være oss bevisste.

Utleien til Joshua French viser en lav bevissthet i rollen som kulturaktør, men vi er enige med Salvesen om at i sin helhet er Musikkteatret en positiv kraft for kulturlivet, på grunn av den høye graden av lokale krefter som bidrar til programmet. Det er de 25 % andre vi etterlyser mer refleksjon rundt.

Vilde Håvardsrud og Arne Johan Isaksen

Kommunestyrerepresentanter MDG

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags