Sponsorer legger ingen begrensninger på festivalens program

Av

"Ragnhild Håkonsen prøver å holde liv i sin argumentasjon, til tross for at jeg har gitt henne et ryddig svar på påstandene hun framsatte om at vi knebler kunsten", skriver festivalsjef Kai Gustavsen.

DEL

MeningerDet er selvfølgelig helt greit for meg at hun mener at Kongsberg Jazzfestival burde ha andre sponsorer.

Men hun er på ville veier når hun igjen tar til orde for at våre sponsorer styrer vårt program. «Og som jeg regner med vil være en begrensning i forhold til hvem og hva man ønsker å slippe til».

Slik er det selvfølgelig ikke. Programkomiteen er autonom, velges av generalforsamlinga og forholder seg til styrets budsjett.

Les de tidligere ytringene her:

Jazz og politikk 

Jazzfestivalen knebler ingen 

Urealt, Kai Gustavsen 

Grunnleggende støtter jeg kunstneres rett til å ytre sine standpunkter. At de bruker sin posisjon til å forsøke å endre verdensbildet ligger i kunstens vesen. Dette gjelder jo selvfølgelig også alle andre, inkludert Håkonsen.

Jeg har imøtegått hennes utspill fordi de har vært ubalansert. Det hjelper ikke å gjenta sine antagelser i en annen form. Jeg er også usikker på hvem som egentlig skal være mottager av kritikken. Jeg kan ikke endre statens politikk.

Kongsberg Gruppens hovedeier er staten, og hennes engasjement bør nok først og fremst rettes dit, dersom den skal ha en reell effekt.

De store avtalene med TechnipFMC, DNB, Toyota og Kongsberg Gruppen gir oss mulighet til å utvikle festivalen videre til glede og publikum, musikere og byen for øvrig. I et godt spleiselag med publikum, offentlige midler og sponsorer, lager vi en av Skandinavias beste festivaler.

Vi samarbeider med bedriftene også fordi vi treffer mange av våre billettkjøpere og funksjonærer der.

Festivalen trenger sterke støttespillere for Kongsberg Gruppen er også en av de desidert største arbeidsplassene på Kongsberg, og bidrar til teknologiutvikling for hele landet.

Kongsberg er en liten by. Jeg tror vi får til mer med å samarbeide med enn å ta avstand fra disse lokale bedriftene. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags