Undervannsrestaurant i Nybrufossen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Forslaget er lagt fram for politikerne i formannskapet av Roger Kjenås. Det foreløpige utkastet går ut på å bygge en restaurant under vann, og i tillegg en idé om et nasjonalt teknologisenter, turistkontor, foredragssaler og dessuten et generelt samlingspunkt i byen.

LES: Vil bygge restaurant under vann i Lågen

Bygget er foreslått bygget på damkrona med gangbruer i fossen, som kan  fungere som forbindelse mellom elvebreddene.

Spenstig sies det å være. Og samtlige politikere som ble spurt roste det opp i skyene.

Ikke en motforestilling framkom. Hva går det av politikerne? Ser de ikke at de raserer det fineste «bildet», og som er det mest utbredte fra Kongsberg: En vakker foss med kirken i bakgrunnen.

Opp gjennom tidene har Nybrufossen vært utsatt for planer om ytterligere oppdemning for å gi mer kraft. Men da har det blitt aksjoner for å bevare fossen, og disse har resultert i at en ytterligere utbygging av fossen ikke er gjennomført. E-verket gjennomførte en reparasjon av dammen  i fjor, men passet på at det ikke gikk på bekostning av vannmengden i fossen. Hva vil turistene nå se fra Magasinparken? En vegg av glass, tre og betong.

Det som skuffer meg mest er at politikerne hopper så lett på forslaget.

Vakkert?  Neppe. Det som skuffer meg mest er at politikerne hopper så lett på forslaget. Både Kongsberglista og Venstre stiller seg bak, skal man tro reportasjen. Dette har i alle fall vært partier som har hatt et differensiert syn på Kongsbergs utvikling enn Arbeiderpartiet og Høyre.

Jeg lar ligge naturlige spørsmål som undervannsrestauranten under varierende vannmengde, som i de flommene vi har hatt siste årene, eller hvordan det vil påvirke kraftverket.

Jeg er ikke imot utvikling i byen, og jeg slutter meg til Vebjørn Ruud: Bygg eventuelt på nedsida av brua- men ikke rør fossen sett fra Magasinparken. Disse signalene mener jeg bør komme fra politikerne allerede nå slik at Kjenaas vet hva han har å forholde seg til i den videre planlegging.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken