Med blanke ark og fargestifter tel

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er mange unge, friske fjes på Lp's bilder av de 35 representantene til de neste 4 års Kommunestyre. Hvor høy er egentlig gjennomsnittsalderen? Og hvordan fordeler de seg på alder og kjønn? Det ville jeg sjekke. Resultat: Gjennomsnittsalder 45 år, 16 kvinner og 19 menn. Representantens alder fordeler seg sånn: 1 under 20 år, 5 mellom 20 og 29, hele 12 er fra 30 til 39 år, og så har vi 3 fra 40 til 49 år, 4 mellom 50 og 59 år, 9 repr fra 60 til 69 år, og 1 som er over 70 år. En fin fordeling.

Det har kommet mange nye, unge politikere i det siste. Det er faktisk 18 representanter under 40 år i Kommunestyret. Såvidt over halvparten. Her er det ikke noe gubbevelde, nei. Samfunnsengasjerte unge har vi god bruk for, det finnes ikke noe bedre enn det. De eldre og mer erfarne trenges også, og de er med, halvparten av hver. Samarbeide mellom flere generasjoner kan være veldig fruktbart, det utvider perspektivene. Og som det er sagt i flere innlegg det siste, det er de unge som er framtida. Enten vi vil det eller ikke. (Dette handler ikke om Vegard Olsen. Men vil bare si at han har fått unødvendig mye pepper, etter min mening. Det var godt ment fra hans side, og han hadde noen gode poenger. Sånn kan vi ikke ta imot utflytta bysbarn når de vender nesa hjem igjen.)

Fruktbart med flere generasjoner, og også med samarbeide på tvers av partiene. Jeg trur kanskje ikke partiskillene blir så markerte i lokalpolitikken som på riksplanet? I de lokale sakene ser man etter gode løsninger fra sak til sak, og faller nok oftere ned på ca samme sted selv om man tilhører hver sin politiske fløy. Det er i alle fall min forestilling, selv om det selvsagt ikke alltid er sånn.

Alle som går inn i lokalpolitikken gjør det i alle fall med et ønske om å bidra positivt for kommunen sin, og alle perspektiver fortjener å bli hørt, før flertallet fatter en avgjørelse. Ordføreren i Flesberg Oddvar Garaas (Sp), sier til Lp i fredagens avis: «Jeg er oppatt av at vi skal dra lasset sammen, både posisjon og opposisjon.» En positiv tilnærming og kloke ord, som jeg håper gir gjenklang hos hans partifelle ordfører Kari Anne her i Kongsberg. Og jeg tror at Kari Anne er en samlende og positiv leder. Sp inviterer jo også opposisjonen med, ved at Per Fossen Hals i fredagens Lp sier at de er «mer enn velkommen til å komme med gode forslag.»

Tilsammen har kommunestyre- representantene i Kongsberg levd i 1575 år. Mye klokskap er samla opp, får vi håpe. Til det beste for Kongsberg og oss alle. Lykke til! (Synd ikke Rødt kom inn. Vi har også bruk for deres stemme.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags