Tekslehogget i Numedal!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVelkommen til Lyngdal, sier mangeårig internasjonal hoppdommer og samfunnsengasjert lyngdøling Nils Livland og serverer oss kaffe fra ei diger kanne.

Etter en telefonsamtale på morgenkvisten, har vi blitt enige om en tur opp til velkjente Tekslehogget, ca. 780 moh. Nils, en av Lyngdals store sønner, kjenner mange på dette idylliske stedet, og det er ikke lenge før kaffekanna er tom. Vel fremme ved parkeringsplassen begir vi oss opp mot dagens turmål, og det går ikke lenge før Nils treffer på flere kjente. Da blir det selvsagt prat og en pust i bakken. Den siste oppstigningen mot Tekslehoggets topp er ganske så bratt, men sannelig er slitet verdt når en omsider står oppe og beskuer omgivelsene. En formidabel utsikt åpner seg med Blefjell i vest, Norefjell og Bukollen i nord-øst, Sigdal og Modumsbygdene, Finnemarka i øst og dreier vi litt på hodet får vi også med oss Holtefjell og deretter Skrimfjella innen synsranden.

Det blir etterhvert tid for niste og mer kaffe, og om kort tid er det ei solid "kjerring" plassert over tyrivarmen. Rundt bålet går samtalene og ikke minst Nils har mye på hjertet både som tidligere internasjonal hoppdommer, lokal kjentmann og ikke minst fra 16 år i kommunestyret og mye annet. Alt ting tar slutt, vi tar avskjed med denne fargerike numedølingen tilbake ved butikken i Lyngdal en gang utpå ettermiddagen, og for en svært vellykket tur på Tekslehogget.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags