Tusen takk for gaven, kjære leser!

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerJula i fjor kom litt tidlig for oss i Laagendalsposten. I midten av desember forelå den årlige lesermarkedsundersøkelsen som viser hva du og andre lesere mener om oss.  Vi i Lp er privilegerte som har dere engasjerte lesere med sterke synspunkter på jobben vi gjør.

Det er virkelig et høydepunkt i året når dommen fra dere er klar. Jeg skal ikke legge skjul på at «pakken» blir åpnet med mye sitrende spenning i kroppen. Det minner egentlig litt om da jeg som barn ventet og ventet for å få pakke opp gaver på julaften. For ingen ting er viktigere enn hva dere lesere mener om jobben vi gjør. Sannheten er at uten dere hadde det ikke vært noe Laagendalsposten.

I år svarte 950 på undersøkelsen. Aldri tidligere har så mange gitt oss en tilbakemelding. Bare det varmer et avishjerte. Det er alltid godt å få bekreftet at dere er stort sett godt fornøyd med jobben vi gjør. Det gir inspirasjon i en hektisk og krevende hverdag. 

For Laagendalsposten og mediebransjen generelt opplever et rivende tempo for å utvikle seg. Det startet for alvor da finanskrisen rammet Norge i 2008, og det er få andre bransjer som har stått opp i så mange endringer det siste ti året som mediebransjen. Trøsten er at det er bare starten på hva som kommer de neste årene. Digitaliseringen gir stadig nye muligheter for oss til å forstå og levere på lesernes ønsker. 

Vi sitter på helt annen innsikt nå enn for bare få år tilbake. Ett eksempel kommer her: Samtidig som jeg skriver denne kronikken, gløtter jeg også av og til på tall og grafiske søyler som forteller meg om dagen i dag. Hvor mange har lest oss til nå i dag, hvilke saker er dere lesere mest opptatt av og har vi solgt nye abonnent? All informasjon kommer nå i sanntid. 

Nettopp kontakten med dere lesere er helt avgjørende for vår utvikling. Denne omtalte lesermarkedsundersøkelsen er et anker i hverdagen som får oss til å stoppe opp og vurdere å justere kursen for den videre reisen. Og så spør du kanskje – hva gjør dere med undersøkelsen?

Noe av det interessante i årets undersøkelse er den klare tilbakemeldingen om behovet for mer kritisk journalistikk. Som eksempel kan jeg trekke fram denne kommentaren fra en av dere lesere: «Laagendalsposten fremstår som lite «gravende» og en meget snill avis som er redd for å komme på kant med lokale "krefter".»

Det er selvsagt ikke bra at flere av dere opplever oss som en tannløs hund som logrer med halen for de rette. Jeg kan forsikre om at alle i Lp går på jobb for å oppfylle vårt samfunnsoppdrag. Det handler om å avdekke maktmisbruk og kikke politikere og andre innflytelsesrike mennesker i kortene. Men som lokalavis skal vi også trekke fram historiene som gjør oss stolte av Kongsberg og Numedal. Det er derimot fullt mulig å gjøre begge delene.

Den tydelige tilbakemeldingen gjør at vi allerede har satt i gang tiltak i redaksjonen. Ett konkret eksempel er at dere nå oftere skal oppleve at intervjuobjektene må forklare oss hvorfor de gjør som de gjør. Dessverre kommer ikke dette alltid fram i våre artikler. Det skal gi mer innsikt og mulighet til å debattere de prioriteringene som makteliten foretatt på vegne av oss alle.

Så tusen takk for gaven du har gitt oss, kjære leser!      

Jørn Steinmoen

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags