Ta julehandelen lokalt

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Vi er på veg inn i desember og inn en måned hvor de fleste av oss bruker en del penger. Det er hyggelig å kunne gi gaver som er kjøpt inn med omtanke, eller innkjøp av god mat til høytiden. Mange av oss har mye ting i skapene så kanskje er det en opplevelse i form av et restaurantbesøk, en konsert billett eller noe annet som det kan være hyggelig å gjøre sammen?
Så vår oppfordring er å bruke lokalbutikkene og bedriftene her i byen. Å handle lokalt bidrar til å opprettholde det brede utvalget som vi er så heldige å ha i Kongsberg. Lokale butikker og bedrifter bidrar til lokal verdiskaping og viktige lokale arbeidsplasser. Mange av våre ungdommers første erfaring med arbeidslivet skjer i lokale butikkene og tjenesteytere.
I en travel hverdag kan netthandel være en fristende måte å ordne julegaver på. Imidlertid vil aldri en nettbutikk bidra til å gi ungdom sommerjobb eller sponse lokale aktiviteter og lag. Mange skoleklasser får utlodningsgaver fra butikkene for å bidra til skoleturer. De lokale butikkene er så mye mer i et lokalsamfunn enn bare en butikk. Ved å bruke lokale butikker og bedrifter får du også god kunnskap og service. Skulle julegaven du har kjøpt være i feil størrelse er det trolig en enkel sak å få byttet den uten en tur innom Posten.
Bruk førjulstiden til å gjøre noe hyggelig samtidig som du ordner med gaveinnkjøpene. Stikk innom et av de trivelige serveringsstedene for en kaffekopp og litt å bite i.
Skal du ha butikken i morgen når du trenger den, må du bruke den i dag mens den er der.
God julehandel

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags