Lever du?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDet er noen dager igjen til valget og alle politikere fokuserer på skatt, arbeid, barnehager og eldrehjem. Selvsagt er dette helt nødvendig å snakke om og det er veldig viktig for folk så da blir det en stor del av valgkampen. Det er imidlertid noe som mangler i den politiske debatten og derfor vil jeg bruke noen ord på å tenke litt større, litt forbi hverdagen og de neste fire årene.

Planeten vi bor på har det ikke så greit for tiden, det reflekterer vi mennesker godt. Psykiske lidelser har det aldri vært mer av, det er nesten vanlig at folk «går på veggen» en eller annen gang i løpet av livet og stress er reglen ikke unntaket. Selv om det er mye som gjøres og mange som snakker om hvordan vi kan få bedre livskvalitet og oppnå et lykkelig liv, er det flere som ikke engang tror lykke er oppnåelig. Derfor trenger vi noen som sier klart fra hva som faktisk er galt, først da kan vi oppnå noe med tiltakene og finne lykken. Jeg håper at min stemme kan være med på å påvirke i riktig retning, derfor stiller jeg til valg i det partiet som tar fremtiden til menneskeheten på alvor.

Vi lever så langt fra den naturlige tilstanden vi skal leve i at det ikke er rart folk sliter. Jorda ødelegges, havet vårt er forurenset, arter dør ut, naturen blir overkjørt, matproduksjonen har giftstoffer i seg og luftkvaliteten er dårlig. Lever du nok til å se sammenhengen, orker du å stikke hull på hverdagsboblen for å tenke over det?

Menneskene er like avhengige av planeten som alle andre som bor her, når den har det vondt så har alt annet det vondt. Vi er en del av helheten og det er lett å glemme når det kun er snakk om noen prosenter skatt fra eller til og hvordan vi skal spare mest mulig så vi får en verdig alderdom. Alt er i kroner og øre, arbeid er det viktigste i livet vårt og alt annet skjer på den såkalte fritiden. Vi trenger et skifte i hva samfunnet måler som suksess, er det BNP eller bør det være livskvalitet og en frisk planet? Jeg velger det siste. Vi må tenke nytt, livsgrunnlaget vårt er det viktigste vi har og det vil bare bli verre jo lenger vi venter med å hjelpe planeten vår. Vær modig ved dette valget, velg livet og livsgleden fremfor status quo og stress.

Ta vare på både nåtiden og fremtiden. Stem grønt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags