Kultur på budsjettet 2019!

Av
DEL

LeserbrevDet har vært skrevet flere leserinnlegg om EnergiMølla den siste måneden. Det viser et flott engasjement fra mennesker som har et stort hjerte for dette huset.

Som leder av Kongsberg Musikkråd var jeg med i prosessen for å få til et konsert og et ungdommens hus. Prosessen blei leda av jazzsjefen sjøl, Tore Flesjø. En klok og raus person som gjorde sitt ytterste for å få bygd opp noe nytt som byen ikke hadde fra før. Tore hadde kontakter, han skapte tillit hos politikerne, han skaffa midler og han fikk det til.

Hanne Johnsens innlegg tidligere i høst var en meget god beskrivelse av 15 års oppturer og nedturer med EnergiMølla. Det var ærlig, det var realistisk, og det var fylt av kjærlighet til et hus drevet av ildsjeler, samt en kommune med stor vilje til å bidra.

Mange ungdommer var skuffa da huset primært blei et konserthus,- og de sjøl ble henvist til 3. etasje, OHANA. Forventningene var nok for store fra dem som håpet at de skulle få et helt hus å boltre seg i.

Nå er dette i ferd med å endre seg. Jeg blei både glad og rørt da Jazz Evidence for noen år siden tok initiativet til å skape en scene for de unge. På eget initiativ inviterte klubben ungdom bla fra MDD til øving og konsertering på scenen med et entusiastisk publikum av "nærmeste pårørende".

Jazz Evidence har gjort og gjør en flott jobb med disse arrangementene. I høst har døra inn til Mølla blitt enda mer åpen for de unge. En omorganisering innen Kultur og Velferd med Ungdomskontorets og Kulturskolens ansatte i spissen legger til rette for en større bruk når huset likevel er ledig. Dette er gledelig! Ikke minst får ungdommen et eierforhold,- og etter hvert et kjærlighetsforhold til huset. Og de får erfaring på ulike arenaer. Organisering, planlegging, produksjon. Musisering.

Og Mølla får leieinntekter.

Etter det jeg har forstått er dette et prøveprosjekt på 2 år. Kulturskole og ungdomskontor bruker av sine egne ressurser til UNG KULTUR.

MEN ......Kulturskolen har venteliste på 400 elever. Hva tenker dere politikere om dette når det skal stemmes over budsjettet 12. desember? Vil dere øke budsjettposten som kan brukes til å utvikle Ung Kultur, samt korte ned på de lange ventelistene i Kulturskolen. Det hjelper ikke med festtaler om hvor fantastisk kulturskole vi har hvis det ikke følges opp med økning på budsjettposter.

Kulturskolen er mer enn teater, kunst og musikk med barn og unge! Det er mennesker med spesielle behov. Det er våre gamle og Den blå timen. Det er integrering.

Kulturskolen har blitt et viktig kompetansesenter for alle kunstformer. Den er viktig for Kongsberg. Den bidrar til større attraktivitet. Den er indentitetsskapende. Den skaper tilhørighet.

Flertallspartiene i kommunen fant 1 ½ million til å utvikle nye skilter langs E 134! Vanvittig prioritering!

Men de syntes jo tydelig det var greit å bruke 400.000 kroner til ekstern gransking av KKE-saken.

To millioner kroner er halvparten av summen som trengs  for å halvere ventelistene i kulturskolen!

Jeg sier bare: Det er ingen skam å snu!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags