Tilsvar til Marit Gislesen om kommunens økonomiske tilskudd til Musikkteateret

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevTidl. leder av Utvalg for kultur og oppvekst (UKO) Marit Gislesen oppfordrer meg til å vise hvordan jeg har kommet frem til at kommunen sponset Musikkteateret med kr 127 per besøkende i 2017. Ifølge eget faktaark utarbeidet av Kultur og velferdsavdelingen hadde Musikkteateret det den kaller et «konkret besøkstall» på til sammen 69058 personer i 2017. Tallet utgjør summen av «konkrete besøkende» på ulike aktiviteter som musikk, revy, utdanning, dans, osv. Husleietilskuddet til Muskkteateret fra kommunens ordinære budsjetter utgjorde i 2017 kr 8,77 mill. Det utgjør kr 127 per besøkende.

Årsaken til Gislesens skepsis til tallet kan være at det var en del luftige regnestykker som lå til grunn for KKP/Kronabeslutningene i forrige kommunestyreperiode.

Flertallspartiene vil slett ikke redusere kultursatsingen. Tvert imot; i vedtatt budsjett la vi inn ekstra midler til kulturområdet.

Formannskapsvedtaket om å få vurdert fordeler og ulemper ved å slå sammen driften av kinoen og musikkteateret i én organisasjon, er nettopp for å se om vi kan spare driftsressurser som vil komme de lokale kulturaktivitetene til gode gjennom fortsatt gunstige leiepriser i årene fremover. Arbeiderpartiet var også med på vedtaket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags